28 / 03 / 2024

Esenler'de kentsel dönüşüm kredisi'nin yüzde 4'ünü devlet karşılıyor!

Esenler'de kentsel dönüşüm kredisi'nin yüzde 4'ünü devlet karşılıyor!

Kentsel dönüşümü teşvik amacıyla devletin, kullanılan kredinin yüzde 4'ünü karşılanaması Esenler'de vatandaşlar tarafından büyük kabul gördü. Özkan Ercan, devletin teşvikinin dönüşümde yeni bir model meydana getirdiğini söyledi.



Esenler kentsel dönüşüm konusunda tam bir laboratuar konumumda. Devlet eliyle yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarının yanında vatandaşlar tarafından da kentsel ciddi manada dönüşümler yapılıyor. Dönüşümcüler, devlet destekli kredili dönüşümü sevdi. Model ile birlikte kentsel dönüşüm ivme kazandı. Esenlerde yerinde dönüşümle vatandaşların binalarını yenileyen ve 4.000 metrekare alan üzerinde Cevizli Bahçe Kentsel Dönüşüm Projesi'ni gerçekleştiren ESİN DER Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Ercan, devletin teşvikinin dönüşümde yeni bir model meydana getirdiğini söyledi. 


YÜZDE 50 İNDİRİMLİ KREDİ 

Bugüne kadar Türkiye'de, ya kat karşılığı ya da boş arsaya bina yapma şeklinde iki ayrı imar modelinin olduğunu hatırlatan Özkan Ercan, "Oysa biz üçüncü bir modeli Türkiye'ye kazandırdık. Bu da vatandaşın parası yoksa dairesine kredi kullanması.Vatandaşın binasını bu krediyle yeniliyoruz. Denizbank ile biz bu kredi anlaşmasını yaptıktan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kredinin % 4'ünü karşılayarak büvük bir destekte bulundu. Bunu da ilave ettiğimizde % 50 indirimli konut kredisi kullandırıyoruz. Model, kentsel dönüşümü büvük bir ivme kazandırdı. Bundan önce bitmiş binalarda konut kredisi kullanabiliyordunuz. Bunu biz depreme dayanıklı olmayan konutların yenilenmesi için konut kredisi olarak kullanmaya başladık. Böylece kentsel dönüşüm için çok önemli bir finansman kaynağı oluşturmuş olduk" şeklinde konuştu. 


"ZORA TALİP OLDUK" 

Yerinde dönüşümün, boş arsaya binalar yapmaktan çok daha zor olduğunu belirten ESİNDER Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Ercan. "Kentsel dönüşümle ilgili en zor süreç, hak sahipleriyle anlaşmaktır. Bizler zora talip olduk. Bizler boş arsaya bina yapmaktansa, Esenler halkının daha güvenli binalarda, depreme dayanıklı, yet inde dönüşümle yeni evlerinde yaşamlarını sürdürmesini istiyoruz. Esenler'in dönüşümüne katkıda bulunmak istiyoruz "dedi. 


Vizyon Havadis Haber


Geri Dön