29 / 03 / 2024

Esenler'de Şehir Dersleri verilecek!

Esenler'de Şehir Dersleri verilecek!

Kentlerin bugününü ve geleceğini kurgulamak amacıyla düzenlenecek "Şehir Dersleri" projesinin tanıtım lansmanı, 8 Kasım Pazar günü, saat 15.00'da, Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılacak.




Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi, ÖNDER İmam Hatip Okulları Mezunları Ve Mensupları Derneği ile ortaklaşa, Türkiye geleninde okuyan İmam Hatip öğrencilerine ve üniversite öğrencilerine, kentleşme ve şehir bilinci oluşmasını sağlamak için "Şehir Dersleri" verecek. Kentsel, kırsal mekânı ve planlamayı bütün bileşenleriyle yeniden düşünmek, kentlerin bugününü ve geleceğini kurgulamak ve tartışmak amacıyla düzenlenecek eğitimlerde, alanında uzman akademisyenler ve sosyologlar, gençlere kendi sempozyumlarını yapma imkânı da sunacak. Eğitimlerle yarının mimarları ve kent bilimcilerinin, daha yaşanabilir kentler için geliştirebilecekleri farklı bir bakış açısı kazanması hedefleniyor.


6 HAFTA SÜRECEK

 

Eğitimler kapsamında; "Şehir Tarihi", "Kent Ütopyaları" , "Şehir, Din, Sanat", "Şehir ve Medeniyet", "Şehir Yönetimi ve Küresel Şehirler", "Şehircilikte Yeni Yaklaşımlar", "Kent Estetiği", "Şehir Sosyolojisi", "Kentsel Mimari ve Toplum", "Şehir, Çevre ve Ekoloji" ve "Şehir ve Göçmen Algısı" konularında dersler verilecek. 6 hafta sürecek eğitimlerin ardından "Medeniyet ve Şehir Bilinci Sempozyumu" yapılacak.


LANSMAN 8 KASIM'DA

 

Şehir Dersleri'nin tanıtım lansmanı Dünya Şehircilik Günü'nde, 8 Kasım Pazar günü, saat 15.00'da, Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılacak.



Esenler Belediyesi


Geri Dön