19 / 03 / 2024

Esenyurt, 2019 yılında da en çok konut satılan ilçe olacak!

Esenyurt, 2019 yılında da en çok konut satılan ilçe olacak!

Esenyurt, 2019 yılının ilk dört ayında da 'en çok konut satılan ilçe' oldu. Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özyurt "Lokasyonu, değeri, yabancı ilgisi, ulaşım ağı ve fiyat avantajı nedeniyle Esenyurt, bu yılda en çok konutun satıldığı ilçe olacak" dedi...



İstanbul Avrupa Yakası'ndaki hızlı gelişen ilçeler arasında yer alan Esenyurt, geçen yıllarda olduğu gibi 2019 yılının ilk dört ayında da'en çok konut satışının gerçekleştiği ilçe' oldu.

Esenyurt, yerli ve yabancı yatırımcının en çok rağbet ettiği bölge olarak dikkat çekiyor. Bölgede inşa ettiği projeleriyle Esenyurt’un şekillenmesinde büyük rol oynayan Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, konuyla ilgili değerlendirme yaptı. Özyurt, Esenyurt'ta her keseye göre konut bulmanın mümkün olduğunu söyledi. 

Esenyurt'a olan ilginin İstanbul Havalimanı'nın faaliyete geçmesiyle daha arttığını ifade eden Özyurt, yapımı devam eden metro ve raylı sistem gibi yeni ulaşım ağlarının devreye girmesi ile talebin uzun yıllar devam edeceğini belirtti.

Tamer Özyurt, "Esenyurt, geçen yıllarda olduğu gibi 2019 yılı ilk dört aylık diliminde de en çok konut satışının gerçekleştiği ilçe oldu. 2019 yılı ocak ayında 2 bin 213 konut satılan ilçede, şubat ayında 2 bin 495, mart ayında 2 bin 399, nisan ayında da 2 bin 379 adet konut satıldı. Araştırmalara baktığımızda İstanbul’da en çok satılık dairenin metrobüse komşu olan ve yeni havaalanına yakın ilçelerde başta da Esenyurt’ta arandığını gösteriyor. İstanbul Havalimanı ile bölge özellikle yabancı yatırımcı için daha da cazip hale geldi. Esenyurt’ta; son bir yılda konut satış fiyatları yüzde 8.33, kiralar ise yüzde 20.85 arttı. Esenyurt’ta ortalama konut metrekare satış fiyatı 2 bin 243 TL, ortalama kira 960 TL, geri dönüş süresi ise 20 yıl. Tüm bunlar bölgeye ilgiyi artırıyor. Esenyurt, 2019'da ve sonraki yıllarda da bu nedenlerden dolayı en çok konut satılan ilçe olarak konuşulmaya devam edecek" şeklinde konuştu.

Esenyurt'un, İstanbul Havaalanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, TEM ve D-100 bağlantı yollarına yakın konumu nedeniyle değer kazandığını belirten Tamer Özyurt, önümüzdeki dönem açılması planlanan metro ve raylı sistem ulaşım ağları nedeniyle bölgenin değerinin katlanarak artacağını söyledi. Özyurt "Pek çok üniversitenin yerleşkelerinin aynı bölgede yer alması nedeniyle genç nüfusun çekim noktası haline gelen Esenyurt'ta bizim de biten ve yapımı devam eden projelerimiz bulunuyor. Son yıllarda en çok mülk alım satımı yapılan ilçe konumunda. olan Esenyurt ve yakın çevresinde büyük ölçekli projelerin yer alması, bölgenin gelişmeye devam etmesi, yabancı markajında olması, yeni açılan havaalanının yakınlığı projelerin yatırım amaçlı talep görmesinin en önemli sebepleri olarak sayılabilir. 

Bölgede tamamlanmış ve inşaatı devam eden çok sayıda site projesi bulunuyor. Esenyurt'un planlanan ve yapımı süren ulaşım projelerinin aksında yer alması bakımından da değerli bir bölge. Esenyurt, İstanbul Havaalanına ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantılarına olan yakınlığıyla da son derece dikkat çekici. Esenyurt metrosu tamamlandığında Bakırköy-Tüyap arası 40 dakika sürecek. 2019 sonrası gündemde olacak olan Esenyurt-Beylikdüzü-Avcılar raylı sistem hattı tamamlandığında ise 2 semt arası 25 dakikada aşılacak. Bunlar nedeniyle hem oturumcu hem de yatırımcı tercihini Esenyurt'tan yana kullanıyor" diye konuştu.

 

Esenyurt'ta 2019 Nisan'da 2 bin 378 konut satıldı!
 


Geri Dön