19 / 03 / 2024

Esenyurt yine en çok konut satılan ilçe olacak!

Esenyurt yine en çok konut satılan ilçe olacak!

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özyurt, "Esenyurt, 2018'de de en çok konut satılan ilçe olacak" açıklamasında bulundu...



Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, Türkiye geneline bakıldığında en çok konut satışı yapılan ilçe ünvanını bu yıl da elinden bırakmayan Esenyurt'un yatırımcıların en çok rağbet ettiği bölge olarak ön plana çıktığını bildirdi.

Esenyurt, konut satış trafiğinde yıllardır birinciliği kimseye kaptırmıyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Tamer Özyurt, bu ilginin uzun yıllar devam edeceğini, ilçenin konut satışında birinciliği sürdüreceğini aktardı. Özyurt, "Esenyurt, 2017'de en çok konut satışının gerçekleştiği ilçe oldu. Aralık 2017'yi 3 bin 238 konut satışıyla kapattı. Sene boyunca birinciliği elinden bırakmayarak toplam 39 bin 676 konut el değiştirdi. Araştırmalara baktığımızda İstanbul'da en çok satılık dairenin metrobüse komşu olan ilçelerde başta da Esenyurt'ta arandığını gösteriyor." dedi. 

Fiyatlar 175 bin TL'den başlıyor

Esenyurt'ta 100 metrekare daire fiyatı 175 bin ile 200 bin TL aralığında seyrediyor. Konutların amortisman süresi ise ortalama 15 yıl. 

"Bölge daha da değerli hale gelecek"

Esenyurt'un, TEM ve D-100 bağlantı yollarına yakın konumu nedeniyle değer kazandı. Tamer Özyurt, markalı konut projelerinin de etkisini göz ardı etmemek gerektiğini söyledi. 

Özyurt, "Esenyurt ve yakın çevresinde büyük ölçekli projelerin yer alması, bölgede yaşanan rantın daha da artacağına işaret etmekte, bu durum projelerin yatırım amaçlı talep görmesinin en önemli sebeplerinden bir olarak sayılabilir. Bölgede hali hazırda tamamlanmış ve inşaatı devam eden çok sayıda site projesi bulunuyor. Esenyurt'un planlanan ve yapımı süren ulaşım projelerinin aksında yer alması bakımından da önümüzdeki dönemde gelişim potansiyeli yüksek bir bölge. Kanal İstanbul projesinin güzergah olarak Esenyurt'u içermesi, bölgenin değerini artırıyor.

Esenyurt, İstanbul Yeni Havalimanı'na ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantılarına olan yakınlığıyla da İstanbul'da gelecek vadediyor. Esenyurt metrosu tamamlandığında Bakırköy-Tüyap arası 40 dakika sürecek. 2019 sonrası gündemde olacak olan Esenyurt-Beylikdüzü-Avcılar raylı sistem hattı tamamlandığında ise 2 semt arası 25 dakikada aşılacak." açıklamasında bulundu.

Talep devam edecek

Tamer Özyurt, gelecek 3-5 yıllık dönemde bölgenin değerinin daha da artacağını ve talebin devam edeceğinin altını çizdi. 


Geri Dön