28 / 03 / 2024

Esenyurt Hüseyin Çelik İlkokulu'nun temeli atıldı!

Esenyurt Hüseyin Çelik İlkokulu'nun temeli atıldı!

Esenyurt Hüseyin Çelik İlkokulu'nun temeli atıldı. Esenyurt Kapadık Mahallesi’nde gerçekleştirilen törene Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.




AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Esenyurt ’ta kendi adını taşıyacak olan ilkokulun temel atma törenine katıldı.

 

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik Esenyurt Belediyesi tarafından kendi adını taşıyan Doç. Dr. Hüseyin Çelik İlkokulu’nun temel atma törenine katıldı. Esenyurt Kapadık Mahallesi’nde gerçekleştirilen törene Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, seçim sürecinde ‘Asgari Ücret’ vaadinde bulunan partileri eleştirerek,

“Bu asgari ücret alanların yüzde 10’u devlette çalışıyor yüzde 90’ı özel sektörde çalışıyor. Sen bunu böyle yaptın mı özel sektör hepsinin kapının ağzına koyar ve kayıt dışı işçi çalışımı artar” dedi.

 

“Açılış ve temel atmalar devam edecek”

Temel atma töreni öncesi konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt‘ta yeni okullar ve camii yapılacağının müjdesini vererek “Biz Kapadık Mahallemizde bugün 55 derslikli bu okulumuzun temel atma törenini yapıyoruz. Ama bu ay sonuna kadar buraya bir okulumuzun daha temel atma törenini gerçekleştireceğiz. O okulda eski Örnek İlkokulumuzun yerine yapacağız. O bölgede de ihtiyaç vardı ve oraya inşallah temeli atacağız” dedi. Başkan Kadıoğlu, temeli atılan yeni okulun ismini eğitim alanında büyük hizmetler yapan eski bakan Doç. Dr. Hüseyin Çelik’e vererek bu okulda öğrenim alacak gelecek nesil çocukların Bakan Bakan Çelik gibi ülkesine ve milletine faydalı yöneticiler olmasını diledi. Kadıoğlu, Esenyurt ‘ta açılış ve temel atma törenlerinin hızla devam ederek hizmetlerin durmayacağını söyledi.

 

Temel atma töreni öncesi kürsüde bir konuşma yapan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Esenyurt ’un Necmi Kadıoğlu’nun belediye başkanlığı döneminde gelişim ve değişim kaydettiğini ifade ederek, “Ben bu belediyecilik anlayışından dolayı Esenyurt’a çok farklı bir çehre kazandırdığı ve kazandırmaya devam ettiği için belediye başkanımızı kutluyorum. Esenyurt’u gerçekten insanların yaşamaktan zevk duyduğu bir şehir haline getirme çabası içerisinde olan değerli belediye başkanımıza onun meclis üyelerine onun yardımcılarına ve ekibine huzurlarınızda çok çok teşekkür ediyorum vekendisini tebrik ediyorum” dedi.

 

ÇELİKTEN ASGARİ ÜCRET ELEŞTİRİSİ


Konuşmasında son günlerde siyasi partiler tarafından seçim vaadi olarak ortaya atılan ‘Asgari Ücret’ olayına değinen Çelik, asgari ücret alanın çalışanların yüzde 10’unun devlet bünyesinde çalıştığını söyleyerek, “Bu asgari ücret alanların yüzde 10’u devlette çalışıyor yüzde 90’ı özel sektörde çalışıyor. Sen bunu böyle yaptın mı özel sektör hepsinin kapının ağzına koyar ve kayıt dışı işçi çalışımı artar.  Hatırlarsanız Süleyman Demirel çıktı meydanlara dedi ki ‘Kim ne verirse ben 5 fazla veririm’ dedi. Sosyal Sigortalar Kurumu hükümetimiz zamanında değişti ne oldu SGK 38 yaşında bu ülkede sırf seçim uğruna seçim hesapları için insanlar emekli edildi. Ne oldu o zaman, devletin bütçesi ile bu devlet yılda 40 milyarlık yatırım yapıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ise geliri ve gideri arasındaki fark 75 milyar. Bu CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nuda o zararları devredilerek katlana katlana geliyor. Çünkü siz insanları 36 yaşında 38 yaşında emekli ederseniz olacağı budur” diye konuştu.

 

Bakanlık yaptığı dönemde doğu ve güneydoğu bölgelerinde köy okullarına bilgi teknolojileri imkânları getirdiklerini söyleyen Çelik, “Van’ın çaldıran ilçesinden bir muhtarımız daha 2007 yılında yana yakıla beni arıyor. Hayır diye sordum, ‘Valla çok büyük bir derdimiz var sayın bakanım. Valla bizim okulun interneti gelmiyor çocuklar ve öğretmenler isyan ediyor’ dedi. İnternette sıkıntı varmış. Bunlar güzel şeylerdir. Bunlar Türkiye’nin kabuğunu yırttığı şeylerdir. Eğitimde fırsat eşitliğini oluşturursanız, örnek olarak Bitlis 2 yılda üst üste sosyal bilimler alanında Türkiye birincisi oldu. Bizim insanımız geri zekalı değil ki. O zaman çok söyleme yerine bol keseden yalan söyleme vaad etme yerine bunları vatandaşımızın önüne getireceğiz” şeklinde konuştu.

 

“BİRİSİ ÇOK YALAN SÖYLÜYORSA İNANMAYIN”


AK Parti döneminde gerçekleştirilen hizmetlerden örnekler veren Çelik insanların konuşmaktan çok harekette bulunmasını gerektiğini dile getirerek, “Bizim vatandaşlarımız özürlü çocuklarını gizlerlerdi. Anne baba utanmasın diye açığa çıkarmazlardı. Ne zaman ki biz özürlü çocuğa para verdik anne evde baksın dedik maaş bağlandı ve millet çocuklarını vitrine koydu. İnsanlık bunu gerektiriyordu. Bu hizmet kervanı Allah’ın izni ile yürüyecek birisi çok palavra atıyorsa bunlara inanmayın. Hatırlarsanız bir tarihinde bir başbakan çıktı dedi ki ‘Her eve 2 anahtar vereceğiz’ peki oldu mu hayır, 2 anahtar da gitti. Adam arabasını, evini satıp çekini senedini karşılamak zorunda kaldı. Kürtçe ’de bir laf var bir adam çok konuştu mu bir şey yapmadı mı derler ki ‘ To de ibji, de beji na beji’  sen söylüyorsun, söylüyorsun ama pişirmiyorsun hemşerim” ifadelerini kullandı.

 

Çelik’in konuşmasının ardından dualar eşliğinde bitimi 15 Eylül olarak düşünülen Doç. Dr. Hüseyin Çelik İlkokulu’nun temel atımı için butona basılarak ilk harç döküldü.

 



Esenyurt Belediyesi


Geri Dön