24 / 04 / 2024

Esenyurt ve Beylikdüzü Metro hatlarıyla daha da değerleniyor!

Esenyurt ve Beylikdüzü Metro hatlarıyla daha da değerleniyor!

İstanbul'da yıldızı parlayacak bölgeler şüphesiz ki ulaşımın geliştiği desteklendiği bölgeler olacak. Özellikle Esenyurt ve Beylikdüzü bölgesine yönelik metro projeleri somutlaştıkça daha da değerleniyor. 



Habertürk Gazetesi'nden Mimar Esin Tümer'in haberine göre; İstanbul'da yıldızı parlayacak bölgeler, ulaşımla desteklenen bölgeler olacak şüphesiz. Özellikle Esenyurt ve Beylikdüzü bölgesine yönelik metro projeleri somutlaştıkça bu bölgelerin konut almak için daha da cazip hale geleceğini söyleyebiliriz. 

 

Türkiye genelinde en fazla göç alan bölge olarak dikkat çeken Beylikdüzü metronun getireceği ivme ve depremseli iğin getireceği zorunluluk ile konut açısından farklı noktalara taşınacak gibi görünüyor. İlgili bölgelerde kendi arsaları üzerinde yatırımlarını sürdüren Babacan Holding CEO'su Mehmet Babacan, "Beylikdüzü bölgesinde yer alan Babacan Premium'da ilk etap teslime yaklaşırken, Atatürk Havaalanı karşısında konumlu Babacan Port Royal, Esenyurt bölgesindeki Babacan Palace ve Basın Ekspress'te konumlu Prime Suites projeleri ile yaklaşık 3 bin konut ürettiklerini" belirtiyor. Babacan Premium Projesi, E5'e yakın konumuyla dikkat çekerken, özellikle yakın bölgelerdeki üniversite kampusları, hastaneler, AVM'ler ile beslenen bir lokasyonda.

 

FARKLI TİPTE KONUT

Yaklaşık 28 bin 500 metrekare arazi üzerinde, toplam 1010 dairelik, Tago Mimarlık tarafından tasarlanan Babacan Premium, residence, tower, terrace ve home ofisten oluşan 7 blokun orta avluda örgütlenmesiyle planlanmış. Projede 24 katlı dört blokta sadece 90 ile 120 metrekare arasında değişen 2+1 ve 143 ile 165 metrekare arasında değişen 3+1 daireler bulunuyor. Aynı çekirdeği paylaşan tek blok görüntüsünde tasarlanan yapışık kulenin, 38 katlı kısmında sadece 1 +1 ve 42 katlı kısmında 2+1 daireler konumlanmış. Zemin altında 3-4 kat otoparklar, küçük daireler için depolar ve teknik hacimler yerleştirilmiş. Platform üzerinde yükselen kısımda 10 ile 30 metrekare arasında değişen teraslı 2+1 ve 3+1 daireler bulunuyor. Projede kapalı sosyal alanlar havuz altında çözülmüş. Açık sosyal alanlar orta avlunun içinde gölet, yeşil yollar, çocuk parkları, çardaklar ile zenginleştirilmiş. Ayrıca anacadde üzerindeki kütle bir eğitim kurumuna verilmiş durumda ve ilköğretim fonksiyonuyla işlev görecek. Giriş çıkışı, otoparkları ile siteden kopuk ama yakınında olması bağlamında da cazip.


Geri Dön