23 / 04 / 2024

Yabancı yatırımcının ilgisi Esenyurt ve Beylikdüzü'nde konut fiyatlarını artırıyor!

Yabancı yatırımcının ilgisi Esenyurt ve Beylikdüzü'nde konut fiyatlarını artırıyor!

İstanbul merkezi Taksim'e 32 kilometre mesafedeki Esenyurt'ta 20 binin üzerinde, Beylikdüzü'nde 10 binin üzerinde konutun inşaat ve satışı sürüyor. Yabancı yatırımcı da bölgeye ilgi duyuyor. Bu da konut fiyatlarını yükseltiyor.



İstanbul merkezi Taksim'e 32 kilometre mesafedeki Esenyurt'ta 20 binin üzerinde, Beylikdüzü'nde 10 binin üzerinde konutun inşaat ve satışı sürüyor. Esenyurt, ulaşım avantajı ile öne çıkıyor. TEM ve D-100'ün bağlantı yollarına yakın. Esenyurt'u çalışan kesim tercih ediyor. Çünkü 3. Boğaz Köprüsü bağlantı yollarına ulaşmak kolay. Yabancı yatırımcı da bölgeye ilgi duyuyor. Bu da konut fiyatlarını yükseltiyor. Planlı yapılaşmasıyla dikkat çeken Beylikdüzü'nde, konut alanları azalmaya başladı. Bölgede artık küçük projeler öne çıkıyor. Metrobüs Beylikdüzü'ne ilgiyi artırmıştı. Metro'nun gelmesi halinde Beylikdüzü'ne ilgi daha da artacak. Bu da prim demek. 



PATRONLAR ANLATTI: BEYLİKDÜZÜ / ESENYURT 



Keleşoğlu'ndan Fuat Keleş 

1.5 YILDA YÜZDE 40 


Beylikdüzü'nü "kent içinde kent" kavramı ile tanımlayabiliriz. Üstelik bu bölgedeki yeni konutlar lüks. Her gelir grubunun talebine yanıt verecek konut stoğu mevcut. 

Sadece son 1.5 yılda buradaki konutlar yüzde 40 prim yaptı. Arsaların metrekaresi bin dolara, sahildekiler bin 500 dolara ulaştı. 



Demir İnşaat'tan Hamit Demir: 

BEYLİKDUZU BÜYÜYOR 


Beylikdüzü'nün cazibe merkezlerinden biri olmasının sebebi şehrin gürültüsünden uzak, düzenli yerleşim sunması. Bölge büyüme yolunda hızla ilerliyor. Son 10 yıldır özellikle depremden çok etkilenen bölgelerden güvenli alt yapısı sayesinde göç aldı. Ayrıca bölge yabancılarında ilgisini çekiyor.



Özyurtlar'dan Tamer Özyurt: 

ESENYURT AVANTAJLI 


Esenyurt 800 bine ulaşan nüfusu, gelişen alt yapısı ve konumuyla markalı konutların üssü oldu. İstanbul geneline bakıldığında inşaatların ortalama metrekare fiyatları 5 bin ile 10 bin lira arasında değişirken; Esenyurt'ta bu rakam 3 bin ile 4 bin liraya iniyor. Yani fiyat avantajı var. 



Babacan'dan İbrahim Babacan 

DAHA PRİM YAPACAK 


Beylikdüzü'nün yeni ulaşım yatırımlarıyla değerini artırması bekleniyor. Nitelikli konut yatırımının merkezi haline gelen bölge, İstanbul'un en fazla prim yapan bölgelerinden. Metrekare fiyatları şu an için 3 bin 500 lira civarında. Bölgenin gelecekte prim yapmaya devam edeceğini öngörüyorum. 



Posta


Geri Dön