29 / 03 / 2024

Esenyurt ve Beylikdüzü'ndeki stüdyo daireler yok satıyor!

Esenyurt ve Beylikdüzü'ndeki stüdyo daireler yok satıyor!

"Kentsel Dönüşüm" kapsamında yeni yürürlüğe giren uygulamalarda stüdyo daire yapımı kaldırılacak. Bu haberle birlikte stüdyo dairelere talep arttı. Ucuz stüdyo dairelerin bulunduğu Beylikdüzü ve Esenyurt bölgesinde fiyatların artması bekleniyor..



Kolay alınıp kolay satılması, oturmadaki maliyeti az olması nedeniyle konut projelerinde önemli bir yer tutan stüdyo dairelere ilgi devam ediyor, ikinci ellerde 40 bin TL'ye kadar bulunabilen stüdyo daireler, yeni projelerde 120 bin TL'yi geçebiliyor. 'Türk aile yapışma uygun değil' diyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı stüdyo daire kavramına son verdi, ancak bu açıklama mevcut stüdyoların fiyatlarını yükselteceğe benziyor. 


İstanbul'da ucuz konutlar Yeni uygulamalarda stüdyolar, yerini 1+1 dairelere bırakacağa benziyor. Özellikle bekarlar, yeni evliler ve yalnız yaşayan yaşlıların tercih ettiği stüdyo dairelerin semtlere göre, hangi fiyat aralıkları ile öne çıktığını araştıran emlakgüncel.com'dan Mehmet Canıtatlı'ya göre en ucuz stüdyolar İstanbul Esenyurt ve Beylikdüzü bölgesinde bulunuyor. 


Projelerdeki stüdyo daire fiyatları şöyle sıralanıyor: 


Gül İstanbul Evleri (Esenyurt): îki bloktan meydana gelen projede stüdyo tipi dairelerin yam sıra 1+1 ve 2+1 tipi daireler yer ahyor. Aka Yapı projesinde 1+0 tipi dairelerin fiyatı 60 bin liradan başlıyor. 


Tuğba Residence (Esenyurt): Makrom Yapı imzasıyla Esenyurt'ta inşa edilen projedeki stüdyo dairelerin fiyatı 40 bin lira düzeyinde. Yeterli sayıda ve oranda sosyal donatısı olan projeden konut sahibi olmak isteyenler en az yüzde 25 peşinatı ödemek zorundalar. 


Fly Butik (Beylikdüzü): Uçarlar Yapı imzasıyla inşa edilen projedeki stüdyo dairelerin fiyatı yine 40 bin lira düzeyinde. îki bloklu projeden daire sahibi olmak isteyenler belli oranlarda peşinat yatırarak satış sözleşmesini imzalayabiliyor. Projenin teslim tarihi yıl olarak 2015. 


Terrace Mix (Esenyurt - Haramidere): İnanlar İnşaat'ın en ucuz projesi olarak nitelendirilen Terrace Mix'teki stüdyo dairelerin fiyatı 77 bin liradan başlıyor. Yatırımcısına bir yılda yüzde 50 kazandıran projede farklı tiplerde toplam 945 konut yer alıyor. 2014 yılının son yansında teslim edilecek Terrace Mix'te ticari alanlar da ilgi çekiyor. 


Evora İstanbul (Tuzla): Teknik Yapı Evora İstanbul daire tipleri stüdyo, 1+1 - 4+1 olarak planlandı. 

Etap etap teslim edilecek projede fiyatlar 100 bin liradan başlıyor. 


Maximoon (Esenyurt): Yalçıntepe Group tarafından Esenyurt'ta inşa edilen Maximoon projesinde plan tadilatının ardından satışlar yeniden hız kazandı. Projedeki stüdyo daireler 112 bin liradan alıcı buluyor. 


Sözcü



Geri Dön