26 / 04 / 2024

Esenyurt'ta 630 trilyon değerinde toplu açılış gerçekleştirildi!

Esenyurt'ta 630 trilyon değerinde toplu açılış gerçekleştirildi!

Esenyurt Belediyesi, 630 trilyon değerindeki 2 bin 530 yatırımın toplu açılışını Ferhat Göçer ve Mustafa Küçük ile gerçekleştirdi. Düğün salonunu aratmayan açılışta Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, türkü söyleyip halay çekti...



Esenyurt Belediyesi, 630 trilyon değerindeki 2 bin 530 yatırımın toplu açılışını Esenyurt Kültür Merkezi’nde görkemli törenle açtı. Türk Pop Müziğinin sevilen ismi Ferhat Göçer ve Türk Halk Müziği’nin vazgeçilmezi Mustafa Küçük ’ün de sahne aldığı açılış töreninde vatandaşlar doyasıya eğlendi. Açılışa; Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu başta olmak üzere, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, İbrahim Yiğit ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

KADIOĞLU,“ MİLLETİMİZE DAHA ÇOK SÖZÜMÜZ VAR, HİZMET AŞKIMIZ VAR”

Konser öncesi kürsüde konuşmasını gerçekleştiren Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, vatandaşların kültür merkezindeki salona sığmadığını görünce, “Bir sonraki planımız büyük bir kapalı salon yapmak olacaktır” dedi.  Toplu açılış hakkında bilgiler veren Başkan Kadıoğlu, “Uzun zamandır açılışını yapamadığımız yatırımların toplu açılışını yapıyoruz. Açılışını toplu olarak yapıyoruz çünkü zaman kaybetmek istemiyoruz. Toplamda 2 bin 530 yatırımımız 622 trilyona mal oldu. 2003 yılında Esenyurt ’un bütçesi 20 trilyon idi. Bütçeyi büyüttük büyüttük ve bugün 630 trilyonluk açılış gerçekleştiriyoruz. Ve şimdi 17 prestij cadde, 8 kavşak, 9 köprü, bin 679 parke yol, 777 asfalt yol, 4 yaya üst geçidi, Esenyurt Mehterçeşme Bilgi Evi, Recep Tayyip Erdoğan parkı halk kütüphanesi, 34 süs havuzu yaptık. Esenyurt’ta bugün olması gerekenleri yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Öyle bir kadro kurduk ki her gün yeni bir proje oluşturuyoruz. Ve projeleri yapıyoruz, yapmaya devam ediyoruz nihayetinde millete hizmet aşkımız ile açıyoruz. Seçim olsada, olmasda 10 yıldır biz bunları yapıyoruz. Bizden önce ünvanı doktor olan bir belediye başkanı 240 bin nüfuslu Esenyurt’u bir sağlık ocağını çok görmüş. Bizim işimiz olmamasına rağmen milletimiz için 2 hastane ve 19 tane sağlık ocağı yaptık. Hizmet için biz bunları yaparken adı medyada sık sık yer alan ve projeleriniz nedir diye sorulduğunda ise sevgi, aşk muhabbet diyor. İstanbul büyük bir şehir, ilçelerde büyük, bu sebeple devasa yatırımlar olmalıdır. Biz yapıyoruz ve toplu açıyoruz. Daha çok işimiz var, millete daha çok sözümüz var. Milletimiz için daha çok hizmet aşkımız var. Yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz ” diye konuştu.

Başkan Kadıoğlu ardından AK Parti İstanbul Milletvekilleri Feyzullah Kıyıklık ve İbrahim Yiğit söz aldı.

Yiğit, “ Yıllar önce Esenyurt için bu projeler hayal idi şimdi gerçek oldu. Belediye başkanımızı ve tüm ekibini canı yürekten kutluyorum” dedi,

Kıyıklık, “ Bizim tek gayemiz var oda, bizi seçen insanlara vefa duygumuzu, insanlık duygumuzu belirtmek için onlara hizmet ediyoruz. Bizim merkezimizde sizler varsınız, milletimiz var. Böyle hizmet anlayışı ile belediye başkanlarımız içinde Necmi Kadıoğlu en önde gelen isimlerden biridir” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Necmi Kadıoğlu, Kaymakamı Ekrem İnci, Milletvekili Feyzullah Kıyıklık dev yatırımın toplu açılışını gerçekleştirdi. 

KÜÇÜK’ÜN TÜRKÜLERİNE KADIOĞLU’DA EŞLİK ETTİ

Daha sonra Türk Halk Müziği’nin sevilen ismi Mustafa Küçük sahnede yerini aldı.  “Kuru Yaprak Gibi” türküsüyle sevenlerinin karşısına çıkan Küçük, saz, keman, darbuka ve zurna eşliğinde gerçekleştirdiği canlı performans vatandaşlardan büyük alkış aldı. Halk müziği sanatçısı Küçük, protokole yönelerek mikrofonu Başkan Kadıoğlu’na devretti. ‘Burası muştur yolu yokuştur’ türküsünü söyleyen ikili daha sonra protokolle halay çekti. Büyük bir şöleni aratmayan görüntülerin yer aldığı açılışta keyifli dakikalar yaşandı.  İlerleyen saatlerde “Açma Bugün Pencereleri, Ben Yanarım Yavrum Sana gibi türkülerini seslendiren sanatçı Küçük, Necmi Kadıoğlu tarafından çiçeklerle uğurlandı.

FERHAT GÖÇER, HEM COŞTU HEM COŞTURDU 

Mustafa Küçük ‘ün ardından sahneye çıkan Ferhat Göçer, söz ve müziği Emrah İpek’e ait olan “Götür Beni Gittiğin Yere” şarkısıyla Esenyurtlulara unutulmaz bir gün yaşattı. Repertuarında hem hareketli hem de duygusal şarkıların yer aldığı açılışta Ferhat Göçer korosuyla birlikte, Ne Olursun Güzelim Bevsen Beni,  Kalp Kelbe Karşı Derler gibi birbirinden güzel şarkıları seslendirdi.  Birbirinden güzel şarkılara eşlik eden vatandaşlar, Ferhat Göçer’in performansıyla coşkulu dakikalar yaşadı.  Performansına hayran kaldığını dile getiren Esenyurt Belediye Başkanı, programın sonunda Ferhat Göçer’e çiçek takdim ederek, “Türkiye beyaz olsun, mutlu olsun diye size bembeyaz çiçekler vermek istiyorum” dedi.  Sevilen sanatçı Göçer ise, “Benim için büyük bir onur büyük bir gurur. Burada olmak hem beni hem de ekibimi çok sevindirdi. Esenyurluların böyle ilgisi karşısında çok mutlu oldum ” diye konuştu. 



Geri Dön