28 / 03 / 2024

Esenyurt’ta İsveçlilere hayali daire satan avukat kayıplara karıştı!

Esenyurt’ta İsveçlilere hayali daire satan avukat kayıplara karıştı!

Esenyurt’ta, aralarında İsveç ve İngiltere vatandaşlarının da olduğu 80’i aşkın yabancı ülke vatandaşını dolandıran ve 18 yıl hapisle yargılanan avukat Ercan Gündüz kayıplara karıştı.



Esenyurt'ta yaşanan dolandırıcılık olayı insanları hayrete düşürdü. Hayali daire satışı yapan kişi ise bir avukat. 

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde alarında İsveç ve İngiltere vatandaşlarının da olduğu 80’i aşkın yabancı ülke vatandaşına 'hayali daire satışı' yapma suçundan 18 yıl hapisle yargılanan avukat Ercan Gündüz (52) sırra kadem bastı

Hürriyet Gazetesi'nden Dinçer Gökçe'nin haberine göre, iki İsveçli, avukat Ercan Gündüz'e dava açtı ancak avukata ulaşamadı. Gündüz'ün adres olarak verdiği adres kentsel dönüşüm nedeniyle yıkıldı. 

İkisi de İsveç vatandaşı olan Refayet Hossain ve Syeda Mossamed Nasrin Begum, satın aldıkları 12 daire için gerekli ödemeyi yaptı ancak evlerine kavuşamadı.

Şirket de davalı konumda

Bakırköy Tüketici Mahkemesi'nde İsveçliler için dava açıldı. Mahkeme, görevsizlik kararı vererek dosyayı asliye hukuk mahkemesine gönderdi. Bakırköy 9. Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan dava dosyasına göre, iki İsveçli ödedikler 176 bin 435 Sterlin’in faizi ile ödenmesine talep etti. Anılan davada, Gündüz’ün dışında K. İnşaat şirketi de davalı olarak yer alıyor.

FETÖ'den aranan avukatla ortaktı

Dava dosyasına sunulan dilekçelere göre avukat Gündüz’ün daha önce, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında aranan avukat Mehmet Katar ile ortak hukuk bürosu işlettikleri kaydedildi. Dosyada yer alan bilgilere göre, anılan daire satışlarının yapıldığı proje ise K. İnşaat’ın, S. İstanbul isimli proje...

Sorumluluk bizde değil

K. İnşaat A.Ş. adına mahkemeye savunma dilekçesi sunuldu. Savunma dilekçelerinde ise oluşan zarardan şirketin herhangi bir sorumluluğunun olmadığı öne sürüldü. Savunma dilekçelerinde, Gündüz’ün hazırladığı sahte e-mail yazışmaları ve sahte banka dekontları ile paraların şirkete gönderildiği izlenimi yaratmaya çalıştığı belirtildi. 


Geri Dön