19 / 04 / 2024

Esenyurt'taki metruk bina yıkıldı!

Esenyurt'taki metruk bina yıkıldı!

Çalışmalarına devam eden Esenyurt Belediyesi, madde bağımlılarının mesken edindiği, mahalle sakinlerinin de şikayetine sebep olan metruk yapıyı yıktı.



Esenyurt’ta vatandaşların uzun zamandır şikayet ettiği ve yıkılmasını istediği tek katlı metruk yapı, Esenyurt Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarıyla yıkıldı. 

Esenyurt Belediyesi'nde yer alan habere göre, Orhangazi Mahallesi 1659. sokakta yer alan metruk yapı için yaklaşık 2 senedir Esenyurt Kaymakamlığı’na ve belediyeye şikayet geliyordu. Esenyurt Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, kaymakamlığın aldığı yıkım kararından sonra konuyla ilgili gerekli çalışmaları yaparak, asayiş sorunlarına yol açan ve madde bağımlılarının barındığı 80 metrekarelik metruk yapıyı yıktı. Metruk yapının çevresinde alınan güvenlik önlemleri eşliğinde yapılan yıkımda, toz çıkmaması için binaya tazyikli su da sıkıldı. Yaklaşık 3 saat devam eden çalışmadan sonra metruk yapının yıkımı tamamlandı.

Tehlike yaratan metruk yapının yıkılmasını memnuniyetle karşılayan vatandaşlar Esenyurt Belediyesi ekiplerine teşekkür etti. Yapı Kontrol Müdürlüğü yetkilileri de, ilçe sınırları içerisinde vatandaşa ve çevreye rahatsızlık veren bu tür atıl yapıların yıkımının süreceğini belirtti.


Geri Dön