20 / 04 / 2024

Esenyurt'un 13 yıllık panoraması!

Esenyurt'un 13 yıllık panoraması!

Necmi Kadıoğlu’nun istifasının ardından boşalan başkanlık seçimleri yarın yapılacak. Peki Kadıoğlu arkasında nasıl bir Esenyurt bıraktı? İşte, Esenyurt'un 13 yıllık panoraması..



Habertürk Gazetesi yazarlarından Can Mete bugünkü köşesinde ''Esenyur'un 13 yıllık panoraması'' başlıklı yazısını yayınladı. İşte, Can Mete'nin yazısı... 

 

Esenyurt Belediye Başkanlığı görevinden geçen cuma istifa eden Necmi Kadıoğlu, 13 yıl 8.5 aylık başkanlık dönemi boyunca İstanbul’un ilçe belediye başkanları arasında en çok tartışılan isimlerden biri oldu. Plansız büyüme ve dikey mimari ile ilçenin dört bir yanını kuşatan gökdelenlerle birlikte kontrolsüz nüfus artışı Kadıoğlu’nun başkanlığı dönemince sürekli eleştirildi.

 

Esenyurt, Necmi Kadıoğlu döneminde dikey mimarili sürece girdi. Kentsel dönüşüm çalışmaları adı altında 130 binin üzerinde yapı ilçe boyunca geniş alanlar kapladı.

 

2013’te Büyükşehir Belediyesi yeni imar planlarını belirledi. Esenyurt Belediyesi’nin kendi hazırladığı 1/1000’lik planlar mahkeme kararıyla iptal edilince yeni bir kaos yaşandı. Ön izin ve ruhsat verilen inşaatlar İBB’nin 1/5000’lik plana dayanarak düzelttiği 1/1000’lik yeni plana göre kaçak durumuna düştü.

 

 Yaşanan kriz ancak ‘emsal kaydırması’ yöntemiyle çözülebildi. Düzenlenen TEM Güneyi Nazım İmar Planları hakkındaki İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu ile boş alanların inşaat hakları, kat fazlası olan konut alanlarına kaydırılarak yasallık kazandırıldı.
 


Geri Dön