28 / 03 / 2024

Eski evini getir, yenisini götür!

Eski evini getir, yenisini götür!

Bu uygulamayla eski evini getirenlere yenisi veriliyor. İşte detaylar...



Emlak piyasasında yaşanan tıkanıklığı çeşitli kampanyalarla aşmaya çalışan firmalar farklı satış stratejileri geliştiriyor. Bu kampanyalardan biri olan ve Türkiye'de ilk defa Turyap'ın uyguladığı takas sistemiyle eski evini getirenlere yenisi veriliyor.


Uygulamaya göre dairesini satıp yeni bir evde oturmak isteyenler Turyap'a geliyor. Öncelikle ekspertizler tarafından dairenin fiyatı belirleniyor. Bu miktar Turyap'ın portföyünde bulunan daireler için peşinat olarak sayılıyor. Daha sonra alıcı arada oluşan fiyat farkını ödüyor.


Ekspertizlerin belirlediği fiyatı kabul etmeyenlerin daireleri ise satışa çıkarılıyor. Takas da bu satıştan sonra gerçekleşiyor. Bazı durumlarda Turyap daireleri satın alabiliyor.


Eski evini getirenler Turyap'ın Türkiye genelinde portföyündeki projelerden daire alabiliyor. Türkiye'nin herhangi bir yerindeki ev, işyeri, arsa gibi gayrimenkul, başka bir yerdeki gayrimenkul satın almada takas olarak kullanılabiliyor.


Arabuluculuk da yapıyor


Emlakta takas sistemiyle birlikte yeni bir uygulama daha gerçekleştiren Turyap, konut satışlarını kolaylaştırmak için alıcıyla satıcı arasında arabuluculuk da yapıyor. Mevcut konutunu satıp yeni bir ev almak isteyenler Turyap'ın portföyünde bulunan projeden ya da konutlardan daire almak için Turyap'a başvuruyor. Turyap alıcı ve satıcı arasında arabulucuk yaparak satış şartlarını görüşüyor. Firma alıcılar için konut kredisi kullanmada kolaylık da sağlıyor.


Turyap, İstanbul Merter'de bulunan Saklı Vadi Konakları ile Fethiye'de bulunan The Hillpoint Fethiye projelerinde bu uygulamayı gerçekleştiriyor. Turyap daha önce de İstanbul Başakşehir Misstanbul, Çerkezköy Dreamcity projelerinde gerçekleştirmişti.

Bugün

Geri Dön