16 / 04 / 2024

Eski Hazine Müsteşar Yardımcısı yazdı Türkiye’de toplam borç 13 trilyon TL

Eski Hazine Müsteşar Yardımcısı yazdı Türkiye’de toplam borç 13 trilyon TL

Türkiye’de toplam borcun yılın ilk üç ayında 1.5 trilyon lira daha arttığını belirten Eski Hazine Müsteşar Yardımcısı Hakan Özyıldız, borcun 13.3 trilyon liraya ulaştığını yazdı. Özyıldız, bununla birlikte hane halkının borçlarının da 1.1 trilyon liraya çıktığını belirtti.



Eski Hazine Müsteşar Yardımcısı Hakan Özyıldız’a göre, Hazine’nin 3.1 trilyon lira, Kamu İktisadi Teşebbüsleri’nin ise 268 milyar lira borcu var. 

Merkez Bankası’nın kısa vadeli dış borçlarının 437 milyar lira olduğunu belirten Özyıldız, belediyelerin borçlarının da 106 milyar lira olduğunu belirtti. 

Bunun yanında hane halkının borçlarının 1.1 trilyon liraya yükseldiğini dile getiren eski Müsteşar Yardımcısı, reel sertörün borçlarının 6.4 trilyon lira olduğunu belirtti.

Ayrıca Özyıldız, bankaların dış borçlarının 1.7 trilyon lira olduğunu söylerken “Böylece özel kesimin toplam borcu 9.3 trilyon liraya çıktı.” ifadelerini kullandı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön