27 / 04 / 2024

Eski Tarsus evlerinde 'yıkılma' tehlikesi!

Eski Tarsus evlerinde 'yıkılma' tehlikesi!

Mersin'in Tarsus ilçesinde yer alan Tarsus evlerinden bazılarının bakımsızlık nedeniyle yıkılma tehlikesinde olduğu bildirildi



Kızılmurat Mahallesi'nde yoğun olarak bulunan ve Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsisli olanların bir kısmının restore edildiği, bir kısmının ise restorasyon çalışmalarının devam ettiği eski Tarsus Evleri'nden bazılarının sofa ve cumbalarının bakımsızlıktan çökmek üzere olması nedeniyle Belediye, "Dikkat! Yıkılma tehlikesi var" şeklinde uyarı tabelası astı.

Tarsus Müze Müdür Vekili Doğukan Alper, çevredeki vatandaşların tepkisini AA muhabirine değerlendirirken, konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığını bilgilendirdiklerini söyledi.

Alper, Kültür ve Turizm Bakanlığının 37. ve 42. Sokak'ta iyileştirme projesi çerçevesinde çok sayıda eski Tarsus Evi'nin restoresini yaptırdığını, bir kısmında restore çalışmalarının sürdüğünü belirterek, şunları anlattı:

"Tarsus'ta tescilli 187 adet eski Tarsus Evi bulunuyor. Bunların bazılarında kimse oturmuyor, oturanlar da pahalı olduğu için restoresini yaptırmıyor. Fakat Bakanlıktan gelen uzmanlarımıza da diğer tescilli evler gibi yıkılma tehlikesi bulunan evleri gösteriyoruz. Onlar da rapor tutuyorlar. Böyle durumdaki ev sahiplerinden bazıları başvuruda bulunarak evlerinin yıkılma tehlikesi içinde olduğunu bildiriyor, bazıları ise bildirmiyor. Bütün bunlara
rağmen biz durumla ilgili hazırladığımız raporları ilgili makamlarımıza gönderiyoruz."
AA


Geri Dön