19 / 04 / 2024

Eskişehir Küçük Sanayi Sitesi için Bakanlık'la görüşüldü!

Eskişehir Küçük Sanayi Sitesi için Bakanlık'la görüşüldü!

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, göreve gelmelerinin üzerinden geçen 2 yılı değerlendirdi. Kurt, yılan hikayesine dönen Küçük sanayi sitesi için Çevre ve Şehircilik Bakanı ile görüştüğünü ve taleplerini ilettiğini aktardı.



Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Kazım Kurt, göreve geldikten sonra geçen 2 yıl içinde yapmış oldukları çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi. 

Yapmış oldukları çalışmaları paylaşmak için bir toplantı düzenlediğini belirten Kurt, "Bugün sizlerin karşısında olmak benim için çok önemli. Bu 2 yıl boy unca işte az önce söylediğim gibi bana güven duyan ve dostluğunu hissettiğim tüm Eskişehirlilerin, Odunpazarlıların karşısına başı dik ve hesap verebilir şekilde çıkabilmek temel hedefimdi. Ve işte şimdi de bu amaçla karşınızdayım" dedi. 


KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ

Küçük sanayi sitesi hakkında konuşan Başkan Kurt, "Sanayi Çarşısı sadece bizimle ilgili olmayan bir konu. Sanayi Çarşısı ile ilgili tartışmalar daha devam ediyor. Biz idare olarak Sanayi Çarşısının dönüşümünü gerçekleştirmeyi en temel hedef olarak hala kabul ediyoruz. 1/5000'lik planımızın reddedilmiş olmasına rağmen kabul ediyoruz, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Büyükşehir Meclisinde yeniden görüşülmesi gereken dönemde AKP'li meclis grup başkanvekili ve imar Komisyonu başkanıyla görüşmemiz oldu. Umarım onlarda sıcak bakar doğru yaklaşır ve Sanayi Çarşısını dönüşümü konusunda bize yardımcı olurlar. 

Yardımcı olmasalar da biz 2016 yılı içinde Sanayi Çarşısı ile ilgili çok büyük bir adım atacağımıkonusunda Çevre ve Şehircilik Bakanıyla ve AKP Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay ile görüştüm. 

AKP Eskişehir Milletvekili Harun Karacan ile görüşemedim. Küçük Sanayi Çarşısı ile ilgili taleplerimizi kendilerine ilettik" dedi. 


YANDAŞ SOKAK-TAŞBAŞI

Kurt konuşmasını şöyle sürdü: "Yandaş Sokak ile ilgili bir proje hazırlandı ve bu proje Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulundan geçti. Biz de o projeyi esnafa tanıttık. Esnafın bazı noktalarda itirazları oldu ama bizim proje muhaliflerimiz projeyi bir maket halinde getirecekler ve bir toplantı daha yapacağız. Esnafın hepsinin her alanda yüzde yüz beğenisini gerçekleştirmek mümkün olmayabilir. Sonuçta belediye idaresinin bunu yapma ve yaptırma gücü vardır, yasal yetkisi vardır. Kurumun onaylamış olduğu proje bir iki eksiğiyle beraber giderilerek orada uygulanacak hale gelecektir. 


HAMAMYOLU PROJESİ

"Hamamyolu Projesi, Eskişehir'de en önemsediğimiz projelerden birisi ve iddialı proje olması gerekiyor. Hamamyolu Projesini de yine tek başına yapmak bizim için uygun değil. Odunpazarı Kent Konseyi içinde bir Hamamyolu Çalışma Grubu oluşturuldu. O gurubun uzun süren bir çalışması oldu. Bu çalışma sırasında Eskişehirdeki tüm mimarlara, Mimarlar Odası kanalıyla bir çağrı yaptık, katkı sunmak isteyen arkadaşlarımız olur diye, ama maalesef yeterli ilgiyi bulmadı. Hamamyolu'nda eylül ya da ekim ayında uygulamaya başlayabileceğimizi tahmin edip, seneye bu zamanlarda bitirmiş oluruz diye umuyoruz. Yani bu mevsim Hamamyolu'ndaki eski uygulama devam edecek, ama eylül ya da ekimde yeni projenin çalışması başlayacak."


AFET RİSKLİ ALAN

"Affet riskli alanda bizim hiçbir yetkimiz yok, yetki Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Büyükşehir'e devredilmiş. Büyükşehir bakanlık adına tam yetkili ve binlik planları bize de gelmeyecek. Dolayısıyla biz sadece bir katılımcı gözüyle orada belli uyarılar yapmak durumunda kaldık. Son hali henüz netlik kavuşmadığı için ayrıntılı bir şey söyleme şansımız yok." 


KARAPINAR-TOKİ

"Karapınar  TOKİ  projesinin durdurulması ile ilgili her hangi bir şey yok biz çalışıyoruz. 

TOKİ Başkanlığı ve Odunpazarı Belediyesinin yapmış olduğu protokol çerçevesinde bizim çalışmalarımızı devam ediyor. Odunpazarı Belediyesi olarak hazırladığımız planlar, en son mahalle muhtarlarıyla da belli görüşmeler yaptıktan sonra TOKİ'ye sunuldu. TOKÎ bir değerlendirme yapıyor." Kurt, 'milletvekilliğinden belediye başkanlığına geçtiğiniz için pişman mısınız? sorusuna ise, "Biz politikacıyız, mensubu olduğumuz bir siyasi parti var. O siyasi partinin hiyerarşik bir yapısı var. Bu doğrultuda inançlıysanız parti yönetimi sizi hangi yöne görevlendirirse kabul etmek durumundasınız. 

Ben burada belediye başkanlığını en iyi yapmanın formüllerini arıyorum" dedi. 


Eskişehir Anadolu


Geri Dön