24 / 04 / 2024

Eskişehir Odunpazarı'nda 20 günde inşaat ruhsatı verilebilir!

Eskişehir Odunpazarı'nda 20 günde inşaat ruhsatı verilebilir!

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt belediyenin, işlemlerini doğru şekilde yaparak başvuruya gelenlere yirmi günde inşaat ruhsatı verebileceğini söyledi...



Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, belediyenin kadroları hakkında yapılan eleştirilere cevap verdi. Kurt,"Kadromuzun başarılı olduğunu düşünüyorum. Onlara güveniyorum" dedi. 


Belediye Başkan adayı olduğum zaman belediyede kim çalışıyor, kaç müdür var, kimleri müdür yapabiliriz bunlarla ilgili çok net bilgilerim yoktu. Seçildikten sonra bu işlerle ilgilendik. Elimizde bulunan 5-6 nitelikli elemanla düşündük, îlk etapta arkadaşlarla çalıştık. Sonra bizimle çalışmak istemeyen arkadaşlar ayrıldı. Yerlerine yenilerini bulduk ama yine belediyeden. Kanun böyle... Biz Odunpazarı Belediyesi'nde kadro kurarken elbette siyaseten en çok güvendiğimiz insanlara güveneceğiz. İşe onlarla başlayacağız. Özel Kalem'e Parti'nin Gençlik Kolları Başkanı'nı getirdim. Şimdi buna güvenmeyeceğim de kime güveneceğim. 30 yıl büromda çalışan sekreteri Özel Kalem'e getirdim. Şoförümü 20 yıldır yanımda çalışan, birlikte siyaset yaptığım kişilerden seçtim. Bunlarda anormal bir şey yok. Bunu yapmayan varsa bana söylesin. 

Benim dört başkan yardımcım var. İlk başlarda biri partili meclis üyesi arkadaşımızdı. Ben ona o kadar çok güveniyordum, yetkilerimin yarısını ona vermiştim. Beni 'Ona bile bile çok yetki verdi' diye eleştirdiler. Öyle bir şey var mı? Belediye Başkan adayımızdı. Belediyenin tamamını yönetecekti. Partide bazı şeyler karıştı. Meclis üyesi oldu, Başkan Yardımcısı oldu, ben de yarısını verdim. Güvenerek ve inanarak verdim. Pişman da değilim. Şimdi bana onunla ilgili eleştiri getiriyorlar. Böyle bir şey yok. Başkan olacaktı... Kaç kere Genel Başkan'a götürdüm. Şimdi olsa yine yaparım. Yetki bölüşmekten korkmam. Dört başkan yardımcım var, üçü Burhan Bey zamanında müdür olmuş, başkan yardımcısı olmuş arkadaşlar. Biri Burhan Bey'in akrabası. Bir diğeri köylüsü.Hiç korkum yok. Bir diğeri 35 yıllık belediyeci. Ben bunlara güveniyorum. "Hangi partiden" diye sormam. Hakkım da yok, haddim de değildir. Demokrasi uzlaşmadır, uzlaşacağız. Kimse kimseye fikrini dört dörtlük kabul ettiremez. 


20 günde ruhsat veririz 


Bazı insanların 'beğenmiyoruz' dediği kadrolar en iyi Park Bahçeler hizmetini yapıyor. Bu kadrolar en iyi imar işlerini yapıyor. Tüm CHP'li belediye başkanlarının katıldığı bir toplantıda bunu bir kez daha anladım. Bir arkadaşımız inşaat ruhsatının altı aydan önce çıkamayacağını söyledi. Hayret ettim. Çünkü Odunpazarı Belediyesi'nde bir ayda çıkıyor. Eğer müteahhit, mühendis ve inşaat sahibi kendi üzerine düşen işleri zamanında ve doğru yapsın, biz 20 günde inşaat ruhsatını veririz. Onlar aksattığı için aksıyor. Bizim arkadaşlar 'eksikliği düzeltip getirin' diyor. Onlar iki ay sonra geliyor. Ama vatandaş o ilgiliye gittiği zaman 'Yaptım, belediyeye verdim daha çıkmadı' diyor. Ruhsat işi bir ayı geçmişse ben inşaat maliyetini karşılamaya hazırım. Bunu bu kadrolar yaptı. Fen İşleri... Bize bağlanan 40 küsur köyde 20'sinin bütün sorunları çözüldü. 10 yılda yapılan asfalt ve kaldırım kadar Eskişehir merkezine iş yaptık iki yılda. Bu arkadaşlarla yaptık. 71 Evler'de üç milyon metrekarelik bir yer vardı. Burhan Bey zamanında başlamıştı. Bütün işleri bitti. İmara açıldı. Kızılyer kaç yıllık sorundu, yaptık, çözdük. Küçük Sanayi Sitesi bitmek üzere... Temizlik İşleri'mizde şikâyet neredeyse kalmadı. Eski temizlikle yeni temizlik, başka temizlikle bizim temizlik fark ediliyor. Kadromuzun başarılı olduğunu düşünüyorum. Arkadaşlar arasında eksik, yanlış olabilir. Onları da düzeltiriz. Kültür, tiyatro, sosyal işlerde çok başarılı olduğumuzu söyleyebilirim. 




Eskişehir Anadolu


Geri Dön