19 / 04 / 2024

Eskişehir Süperkent projesi örnek olacak!

Eskişehir Süperkent projesi örnek olacak!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, 'Kentsel Dönüşüm' projesi ile 'Süper Kent' projesini anlattı. 'Süper Kent' projesinin örnek olacağı belirtiliyor.



Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen. Eskişehir'in gelecek 50 yılına ışık tutacak planlar' diye bahsettiği 'Kentsel Dönüşüm' projesi ile 'Süper Kent' projesi hakkında açıklamalarda bulundu. 'Kentsel Dönüşüm' projesi imar planları çalışmalarına 2014'te başlandığını belirten Büyükerşen "Bu planlar Porsuk çevresini kapsayan Afet Riskli Bölge Projesi ve Giindoğdu Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projelerinden oluşuyor" dedi. Büyükerşen. Eskişehir'in ikinci uydu kenti sayılacak 'Süper Kent' projesinin örnek bir proje olduğu belirtiliyor.


Büyükerşen proje hakkında şunları söyledi: "Süper Kent şehrin güneyindeki Kocakır bölgesinde bulunan 838 hektar alanı kapsayacak. Bölgede 18 bin 775 adet konut, çoğu ofis olarak bin 342 ticaret yapısı. 1 adet hastane, 1 adet kültür merkezi. 42 adet aile sağlığı merkezi ile 75 bin nüfusa yetecek kadar okul ve diğer sosyal alanlar bulunacak. Bölgedeki Kayapınar ve Aşağı Çağlan köyleri güneye taşınacak. 

Bölgenin güneyinde çevre yolu yer alacak, ulaşım ise elektrikli ve hibrit otobüsler ile sağlanacak." 




Geri Dön