24 / 04 / 2024

Eskişehir'de Bilim Deney Merkezi hizmete açıldı!

Eskişehir'de Bilim Deney Merkezi hizmete açıldı!

Eskişehir'de Sabancı Uzay Evi'nden sonra Bilim Kültür ve Sanat Parkı'nda Bilim Deney Merkezi hizmete açıldı



Dünyadaki diğer bilim ve deney evleri örnek alınarak hazırlanan merkez, çocukların ve gençlerin bilim ile iç içe büyümesi ve deney imkanları sunması ile örnek teşkil ediyor.

23 Nisan Çocuk Bayramı Haftası’nda böyle bir projeyi hayata geçirmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, “Projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. 2751 metrekare alan üzerine yapılan Bilim Deney Merkezi’nin; Sosyal Hizmetler Dairesi’nin “Bilim İçin Geziyorum” adlı projesi kapsamında BEBKA Destek Hibesi alarak ve Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü’nün proje ortaklığı ile hayata geçirildi.

Projenin gerçekleşmesinde emeği geçen Koçtaş, Terraco, Sarar ve Garanti Bankası’na katkılarından dolayı teşekkürlerini ileten Büyükerşen, “Bir öğretim üyesi olarak görev yaptığım dönemlerden beri en büyük hayalim çocukları merak duygusunu yitirmedikleri çağlarda bilimin büyülü dünyasını hissedebilecekleri bilim deney parklarını ülkenin dört bir yanında hizmete açmaktı. Son derece sınırlı olanaklarla gerçekleştirdiğimiz ve hizmete sunduğumuz bu merkez, Türkiye’nin ve insanlığın geleceğine yapılmış, küçük ama anlamı büyük ve işlevsel bir yatırımdır” diye konuştu.

85 deney aletinin bulunduğu, öğrencilere çeşitli bilim gösterilerinin yapılacağı; değişik sergilerin dönüşümlü olarak yer alacağı Bilim Deney Merkezi’nde ilerleyen dönemlerde bilim okulları, yaz okulları ve değişik etkinliklerin de yer alacağını belirten Büyükerşen, merkezin Haziran ayı başına kadar okul gezi programlarının dolduğunu ifade etti. Merkez öğrenci için 1 TL yetişkin için 2 TL olarak hizmet verecek.

Simge AKSU/Dünya


Geri Dön