25 / 04 / 2024

Eskişehir'de imarlı arsa üretilmiyor!

Eskişehir'de imarlı arsa üretilmiyor!

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik Eskişehir emlak sektörünü değerlendirdi. Çelik, Eskişehir'de imarlı arsanın uzun zamandan beri üretilmediğini söyledi.



İmarlı arsa üretiminin olmaması sektörde sıkıntı yaratıyor. İmarlı arsa üretiminin uzun zamandır yapılmaması yüzünden arsa paylarının çok yükseldiğini söyleyen Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, emlak piyasasındaki son durumları değerlendirdi. Çelik, "Arsa payı ne kadar pahalı olursa maliyet de o kadar pahalı oluyor. " dedi. 


Fiyatların daha istikrarlı olabilmesi için belediyelerimizin arsa üretmeleri gerektiğini kaydeden Çelik, yaz aylarının gelmesiyle birlikte gayrimenkul sektöründe sezonun açıldığını söyledi. 


Eskişehir'de imarlı arsanın uzun zamandan beri üretilmediğini söyleyen Çelik, "Arsa, inşaatın en büyük bileşeni. Arsa payı ne kadar pahalı olursa maliyet de o kadar pahalı oluyor. Onun için belediyelerimizin arsa üretmeleri gerekir. Fiyatların daha istikrarlı olabilmesi için"  şeklinde konuştu.


Eskişehir Yenigün Gazetesi


Geri Dön