29 / 03 / 2024

Müteahhidi boş arsada ‘çay demleyerek’ protesto ediyor!

Müteahhidi boş arsada ‘çay demleyerek’ protesto ediyor!

3 yıl önce Eskişehir'de konut inşaatına dahil olan 55 yaşındaki Behiye İpek, inşaat başlamayan arsada oturma eylemi yapıyor. 



Eskişehir'de oturan 55 yaşındaki Behiye İpek, 3 yıl önce 130 bin lira ödeyerek katıldığı konut inşaatı projesinin inşaatı başlamadı.İpek, mahkemelik olduğu müteahhidi, boş arsada çay demleyerek protesto ediyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Eskişehir'in Merkez Odunpazarı ilçesi Büyükdere Mahallesi'ndeki araziye 3 yıl önce apartman yapacağı taahhüdünde bulunan müteahhide, Behiye İpek daire satın almak üzere 130 bin lira ödedi. İpek, çivi dahi çakılmayan arsada son 3 aydır oturma eylemi yapıyor.

Piknik tüpü, sandalyesi ve çaydanlığını alarak gelen İpek'i komşuları gün boyu yalnız bırakmıyor. İpek yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Her yeni gün 'Acaba bugün gelirler mi' diye bekliyorum. İnsan 130 bin lirayı öyle kolay biriktiremiyor. Tüm birikimim elimden gitti. İlk kez bir evim olacaktı." dedi.

İpek, sözlerine şu ifadelerle devam etti:

"Paramı kaybetmekten öte insanlığa güvenimi kaybettim. Bekliyorum her gün. Hayallerim, umudum gitti. İnandık o müteahhide. Bize daha önce yaptığını iddia ettiği projeleri kağıt üzerinde gösterdi. Şimdi üzerinden 3 yıl geçti. Belediyeye gidip sorduk, proje başvurusu bile yok. Cumhurbaşkanlığına şikayette bulundum. Mahkemeliğiz zaten. Fakat bir çözüm yok."

Arazinin asıl sahibi Hüseyin Uslu (72) ise yeni ev hayaliyle arsasının üzerindeki 50 yıllık binayı yıktığını belirterek şunları söyledi: "Şu anda kiradayım. İpek de aylardır arsaya gelip oturuyor. Komşularıyla çay içiyor. O da haklı. Umutları vardı. İnşallah sesimiz duyulur da bir çözüm yolu oluşur." 

Arsanın yanındaki iki katlı evin sahibi Arife Ertaş (65) da komşusunun mağdur olduğunu söylerek, "Her gün gelir, sohbet ederiz. Bir umutla bekliyor. Aslında biz de mağduruz. İnşaatın yapılmaması nedeniyle bizim evimizin de temeli su almaya başladı. Bütün kışı rutubetli geçirdik. Behiye ile sabahları çay içiyoruz. Dertleşiyoruz. 'Evim yapılacak, oturacağım.' diye hayal kuruyor. Üzülüyoruz." ifadelerini kullandı. 

 


Geri Dön