27 / 04 / 2024

Eskişehir'deki riskli alanlar konut fiyatlarını olumsuz etkiliyor!

Eskişehir'deki riskli alanlar konut fiyatlarını olumsuz etkiliyor!

Eskişehir'in 8 mahallesindeki 56 hektarlık alanla ilgili 4 yıl önce önce ''Riskli alan'' kararı yayınlanmıştı. Bu kapsamda açıklama yapan emlakçılar, alanla ilgili sürecin uzadıkça bölgedeki emlak fiyatlarının ve satışlarının olumsuz etkilendiğini belirtti.




Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin 8 mahalledeki 56 hektarlık alanla ilgili ''Riskli alan'' kararına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı 17 Mayıs  2013'de yayınlanmıştı. 


Binlerce konutun değer tespitlerinin yapılması sonrasında dönüşüm modelinin belirlenmesi ve ev sahipleriyle masaya oturulacağı belirtilen projenin tanıtım ofisi açılmasına kadar  geçen süre 3 yıldan fazla sürdü. Riskli alan ilan edilmesi sonrasında 8 mahalleyi kapsayan söz  konusu alanda konut satışları ve inşaat çalışmaları büyük oranda durmuştu. Mağduriyet yaşayan vatandaşlardan bazıları projeye karşı çıkarken, bazıları da sürecin yavaş işlemesinden şikayet ediyor. Emlakçılar, alanla ilgili süreç uzadıkça belirsizlik nedeniyle bölgedeki emlak fiyatlarının ve satışlarının da olumsuz etkilendiğini belirtiyor



2 Eylül


Geri Dön