24 / 04 / 2024

Eskişehir'e yapılacak Kent Meydanı projesi değerlendirildi!

Eskişehir'e yapılacak Kent Meydanı projesi değerlendirildi!

Makine Mühendisleri Odası Şube Danışma Kurulu toplantısı, Eskişehir'de yapıldı. Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ünal, toplantıda yaptığı konuşmada Atatürk Stadyumu'nun yerine yapılacak Kent Meydanı'nı değerlendirdi...



Makine Mühendisleri Odası Şube Danışma Kurulu toplantısı, Eskişehir'de yapıldı. Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ünal, toplantıda yaptığı konuşmada Atatürk Stadyumu'nun yerine yapılması planlanan Kent Meydanı ile ilgili gelinen son durumu değerlendirdi. Stadyumun bulunduğu alanda yapılaşmaya izin vermeyeceklerini belirten Ünal, şunları kaydetti: "Gezi olaylarından önce stadyumun yerine büyük bir iş merkezi yapılmasına yönelik bir projenin hazırlandığını biliyoruz. Sonra Eskişehir Valisi 'Atatürk Stadının yerinin betonlaşmasına izin vermek istemiyorum, TMMOB bizim yanımızda olmalı' şeklinde bir tavır aldı.

Ancak Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri dururken, valiliğin kentin meydanına, parkına karar vermesi, belediye başkanını seçen vatandaşlar açısından, biz meslek örgütleri açısından anlaşılır değildir. Kimsenin Atatürk Stadyumu yerine bir yapılaşmaya izin verebileceğine inanmıyorum."


Eskişehir Yenigün Gazetesi


Geri Dön