26 / 04 / 2024

Eskişehir'e 14 yılda 12,5 milyar yatırım yapıldı!

Eskişehir'e 14 yılda 12,5 milyar yatırım yapıldı!

Başbakan Binali Yıldırım, Eskişehir Vilayet Meydanı'nda düzenlenen kentte yapımı tamamlanmış tesislerin toplu açılış törenine katıldı. Başbakan Yıldırım törende Eskişehir'e 14 yılda 12,5 milyar yatırım yapıldığını söyledi.



Başbakan Binali Yıldırım, Yıldırım, ilk olarak Eskişehir Valisi Azmi Çelik'i ziyaret etti. Başbakan Yıldırım ardından Eskişehir Vilayet Meydanı'nda düzenlenen kentte yapımı tamamlanmış tesislerin toplu açılış törenine katıldı. Burada konuşan Binali Yıldırım, bugün 2 milyar tutarında demiryolu, karayolu projeleri olmak üzere birçok okul, hastane ve spor tesislerinin açılışını yaptıklarını kaydetti.


“Eskişehir Anadolu topraklarının kavşak noktasıdır”


Eskişehir'in önemine değinen Yıldırım, “Eskişehir Anadolu topraklarının kavşak noktasıdır. Eskişehir, Doğu ile Batı'yı, Kuzey ile Güney'i birleştiren önemli bir merkezimizidir. Eskişehir aynı zamanda gönülleri de birleştiren bir şehirdir. Eskişehir'in dünürü olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Türkiye'nin ruhu, Kafkasların ruhu, Balkanların ruhu buradadır. Yunus Emre'nin Nasrettin Hoca'nın muhabbeti, kardeşliğin merkezidir. Eskişehir'in misafirliği iftar sofrasında daha güzel oluyor. 14 yıl boyunca Eskişehir'e tam 12,5 milyar yatırım yaptık. Helali hoş olsun, burası daha fazlasına layık. Eskişehir'i Türk Dünyası'nın başkenti olarak bütün dünyaya tanıttık. Eskişehir, Türkiye'de milletin rüyası hızlı trenle buluşan ilk şehir oldu. Eskişehir işte böyle bir şehir. Hızlı treni önce Ankara, sonra Konya'ya ve İstanbul'a bağladık. Eskişehirle Bursayı daha da yaklaştırdık. Şimdi yeni gelen çok hızlı tren setleriyle Eskişehir-Ankara arası adeta Eskişehir'in içerisindeki iki mahalle gibi olacak” şeklinde konuştu.


“Bayrama seyrana gidenler bayram ediyor”


Körfez'e yapılan köprüden de bahseden Başbakan Yıldırım, “1970'li yıllardan beri Körfez'e köprü yapılacak diye laf laf laf. Hükümetler geldi hükümetler gitti, bakanlar geldi bakanlar gitti, değişen hiçbir şey olmadı. Ama bir uzun adam geldi, Recep Tayyip Erdoğan, dedi ki, ‘buraya köprü yapacağız, bu Körfez çilesini bitireceğiz' dedi. Yaptık mı? 3,5 senede dünyanın en uzun köprüsünü Marmara'nın Kuzeyiyle Güneyi arasında bir gerdanlık gibi işleyerek getirdik. Açtık perşembe günü. Bayrama seyrana gidenler bayram ediyor. 3 dakikada denizin üstünden geçiyor yola devam. Sevdikleriyle bayramlaşmak için rahat, konforlu yolculuk yapıyor” ifadelerini kullandı.


Zaman


Geri Dön