20 / 04 / 2024

Eskişehir'in çevreci projesi Drusilya Evleri 45 milyon liraya mâl olacak!

Eskişehir'in çevreci projesi Drusilya Evleri 45 milyon liraya mâl olacak!

AYD Yapı, akıllı ev konseptiyle Eskişehir'de yeni bir hayat başlatıyor. 45 milyon liraya mal olacak Eskişehir'in ilk çevreci projesi Drusilya Evleri'nin patronu Orhan Aydın "Bölgedeki çıtayı yükselttik" dedi...



AYD Yapı, akıllı ev konseptiyle Eskişehir'de yeni bir hayat başlatıyor. Bugüne kadar Eskişehir'de birçok konuta imza atan şirket, 45 milyon TL yatırımla bölgenin ilk çevreci projesini hayata geçirecek. Site içerisinde bulunan güneş panelleri, sosyal alanların elektriğini karşılayacak. AYD Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, bölgede ilk defa uygulanan bu sistem sayesinde daire sahiplerinin ciddi oranda tasarruf yapacaklarını kaydetti. Aydın, "Eskişehir'de bu özelliklerde başka proje yok. Kullandığımız donatılar, daire içi özellikler İstanbul'daki projelerde bile yok. Bu projeyi yapmamız bölgedeki çıtayı yükseltti. Diğer firmalara örnek teskil ettik. Bu bölge artık 'Drusilya' olarak anılıyor" diye konuştu. 


İLK DÖNÜŞÜM PROJESİ 

Söğütönü'nde daha önce tuğla fabrikası olan 50 dönüm arazi üzerinde inşa edilen Drusilya Evleri, aynı zamanda Eskişehir'in ilk dönüşüm projesi olma özelliği de taşıyor. 16 bin 800 metrekare yeşil alan içerisine konumlandırılmış Drusilya Evleri'nde toplam 222 daire bulunuyor. 3+1 ve 4+1'lerden oluşan konutların fiyatları 330 bin ila 600 bin TL arasında değişiyor. 3+1 dairelerin büyüklükleri 140 metrekare, 4+1 dairelerin büyüklükleri ise 230 metrekare olarak tasarlandı. 


MAHREMİYET ÖN PLANDA 

Yüzde 35'i satılan projede daire teslimlerinin Aralık 2014'te gerçekleştirilmesi planlanıyor. AYD Yapı, kişisel mahremiyeti ön plana çıkararak, aile bireylerinin tüm zevklerine hitap edebilecek sosyal imkanlar sunuyor. Proje kapsamında bay ve bayan için ayrı kapalı yüzme havuzları, fitness salonu ve saunalar gibi sosyal alanlar bulunuyor. 


ÇEŞMEDEN SU İÇİLEBİLİYOR

Projenin bir diğer önemli özelliği de yüzde 75'inin yeşil alandan oluşması. 16 bin 800 metrekarelik yeşil alan içerisinde bulunan evler, aynı zamanda çevreyle de dost. Bahçe aydınlatmasından kapalı ve açık tüm sosyal mekanların ısıtmasının güneş enerjisiyle sağlandığı projeden çeşmeden su içilebiliyor. Çünkü projede yer alan 222 daire için arıtma suyu makinesi bulunuyor.


KİŞİYE ÖZEL MUTFAK SEÇİMİ

Örnek dairenin tüm iç dekorasyonunun İstikbal firması tarafından yapıldığını söyleyen Orhan Aydın, teslimde mutfakların kişiye özel tasarlanacağının altını çizdi. Birçok projede ankastre ürünlerin verildiğini söyleyen Aydın, "Biz mikrodalgafırın, ocak, davlumbaz, fırın ve çöp öğütücü de veriyoruz. Ayrıca her daire için 6 bin euroya merkezi süpürge sistemi de kuruldu. Artık evler içinde süpürge gezdirilmeyecek" diye konuştu.


FİYATLAR 100 TL'DEN 400 TL'YE ÇIKTI

İstanbul-Eskişehir hızlı tren projesiyle ulaşımın 1.5 saate ineceğini söyleyen Orhan Aydın, "Eskişehir, İstanbul'un bir ilçesi gibi olacak. Bölgenin değeri artacak" dedi. Aydın, "Bölgede arazi metrekare fiyatları 100 TL 'den 400 TL 'ye çıktı. Bir yıl içinde bizim tabelamız bu hale getirdi. Proje tamamlandığında etrafta boş arazi kalmayacak, binlerce konut yapılacak" dedi.


Sabah Gazetesi 


Geri Dön