25 / 04 / 2024

Esnaf kredisinde son durum! Halkbank kredisi şartları...

Esnaf kredisinde son durum! Halkbank kredisi şartları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Esnaf Destek Kredi Paketi'nin detayları ortaya çıkmaya başladı. İşte esnaf ve zanaatkarlara 100 milyar, 60 ay vade ve yüzde 7.5 faiz oranlı esnaf destek paketi hakkında merak edilen detaylar...



Halkbank aracılığıyla 60 ay vadeyle ve yüzde 7,5 faiz oranıyla alınabilecek 100 milyar liralık kredi kampanyasının detayları belli oldu. Hangi esnaf kaç TL kredi alabilecek? Esnaf kredisinden kimler faydalanabilecek? Esnaf kredisinin şartları neler? soruları arama motorlarında en çok arananlar arasına girdi.

NE KADAR KREDİ ALINABİLECEK?

İşyeri edinme ya da işyeri yenileme kredisi almak isteyen kişiler, 1.5 milyon TL’ye kadar, 10 yıl vadeli, senelik yüzde 7.5 faizli kredi kullanabilecek.

ESNAF KREDİSİNİN ŞARTLARI NELER?

Esnaf kefalet kredisine başvuru yapmak için, en az üç ay süreyle esnaf kefalet kooperatifi üyesi olmak, kredi çekmek istediğiniz kooperatife şahsen başvuru yapmak, TESKOMB'a bağlı bulunan başka bir kooperatife üye olmamak, esnafın senelik cirosunu gösteren belgedeki kazancının kredi taksitlerini ödemeye yeterli olması ve tapu veya araç teminatı gösterilmesi gerekiyor. Bu şartlara uyan herkes bulunduğu il ve ilçede kayıtlı olduğu kefalet kooperatifine başvuru yapabilir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön