23 / 04 / 2024

Esnafın yüzünü güldürecek 35 milyarlık kredi fırsatı! Başvurular başladı..

Esnafın yüzünü güldürecek 35 milyarlık kredi fırsatı! Başvurular başladı..

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdesi verilen ve daha sonra Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin detaylarını açıkladığı 60 milyar liralık KGF destek paketleri için başvurular alınmaya başlandı. Destek paketleri sayesinde esnafın yüzü gülecek...



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin 12 Şubat tarihinde gerçekleştirilen toplantıda duyurduğu, şirketler için oluşturulan 60 milyar TL'lik yeni Kredi Garanti Fonu destek paketi bu hafta devreye girdi. Kararın açıklanması ile birlikte Halkbank esnafa müjde verdi.

Genel Müdür Arslan, “2021’de yaklaşık 250 bin esnafımıza Hazine destekli 33 milyar TL’lik esnaf kredisi sağladık. 2022’de en az 30-35 milyar TL’ye varan ilave kredi imkânı sunacağız” şeklinde açıklama yaptı. 

Esnafın yüzünü güldürecek 35 milyarlık kredi fırsatı! Başvurular başladı..

Mynet'te yer alan habere göre, yatırım yapmayı planlayan KOBİ ve KOBİ dışı tüm işletmeler, yatırım ve yatırıma bağlı işletme harcamalarında kullanabileceği Yatırım Destek Paketi'nden 120 aya kadar vade seçeneği ile faydalanma imkanı bulacaklar. 

Pakette kredi üst limiti KOBİ'ler için 35 milyon lira olurken, KOBİ dışı işletmeler de 100 milyon liraya varan miktarlarda kredi alabilecekler. Kadın girişimci KOBİ'ler yüzde 90, diğer KOBİ'ler yüzde 85, KOBİ dışı işletmeler ise yüzde 80 düzeyindeki kefalet oranlarından faydalanabilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön