29 / 03 / 2024

Espiye Kaymakamlığı 280 aileyi ev sahibi yapacak!

Espiye Kaymakamlığı 280 aileyi ev sahibi yapacak!

Giresun’un Espiye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen proje kapsamında ilçede fakir ve muhtaç durumda bulunan 280 aileyi ev sahibi yapacak...




Giresun’un Espiye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen proje kapsamında ilçede fakir ve muhtaç durumda bulunan 280 aileyi ev sahibi yapacak. Proje kapsamında 87 ailenin evinin tamamlandığı belirtilirken bir ayda 40 yakın ev inşaatının tamamlandığı belirtildi.


İlçede göreve başladığı bir yıl içerisine bir çok projeyi hayata geçiren ve çalışkanlığı ile ilçe halkının sevgisini kazandığı belirtilen Kaymakam Osman Bilgin, ayni ve nakdi yardımlarda bulunmak yerine ihtiyaç sahibi ailelere balık tutmasını öğretmeye çalıştıklarını söyledi. Yaklaşık iki aydır sürdürülen ev yapım projesiyle ilgili bilgi veren Kaymakam Osman Bilgin “Kaymakamlık olarak ilçemizde yaptığımız tespitler sonucu bir çok ailenin yaşamını sürdüreceği,insani koşullarda barına bileceği evlerinin olmadığını gördük.Bu ailelere belki çeşitli yardımlar yapılmaktaydı fakat hiç biri barınacakları iyi koşullar sunmuyordu. Bunun üzerine Merkez ve köylerimizde yaşayan muhtaç durumdaki vatandaşlarımıza ev yapımı ve onarım projesini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğümüzle yürütmekteyiz. Kaymakamlık olarak projenin altyapısını oluşturuyor ve projenin devamını sağlıyoruz.Projemizin amacı ilçemizdeki fakir ve ihtiyaç durumdaki aileleri ev sahibi yapmaktır. Proje kapsamında tek tek yapılan incelemeler sonucunda 280 aileye yeni ev yapımı ve onarımı gerçekleştirilecektir. Yaklaşık 8 milyon TL değerindeki proje kapsamında bugüne kadar 87 ev tamamlanarak ailelere teslim edildi. Hızlı bir şekilde sürüdürülen çalışmalarımızı Kış aylarından önce tamamlayarak ailelere teslim etmek istiyoruz. Yaptığımız evler gayet muntazam ve en ince ayrıntılarına kadar ihtiyaç duyulacak her şey mevcuttur” dedi.


Evleri tamamlanarak teslim alınanlardan sadece birisi olan Fatma Bayram ise ilerlemiş yaşına rağmen yalnız yaşadığını ve bir yeğeninden başka yakın akrabasının bulunmadığını belirterek “Başımda duracak bir evim dahi yoktu. Şimdi en azından başımı sokacağım bir evim oldu. Yanına gideceğim kimsede yoktu. En yakınım bir yeğenim vardı.Şimdi yalnızda olsam bir evim var” diye konuştu.



Akit Haber


Geri Dön