19 / 03 / 2024

Estetihca yurt dışına açılıyor!

 Estetihca yurt dışına açılıyor!

Wellness konseptini hayata geçicerek olan MYC Partners, Bodrum LUX oteline sağlığı getiriyor. Şirket, yeni konseptle sezonu 12 aya uzatmayı hedefliyor.  



Estetihca Hastaneleriyle sağlık turizminin öncülerinden ve LUX* Bodrum ile konaklama sektörüne giren MYC Partners, Bodrum’da 70 milyon dolarla well-ness (sağlık) yatırımını hayata geçiriyor. Wellness konsepti, geleneksel tıpla modern tıbbı birleştirecek. İlk uygulama LUX* Bodrum otelinde başlatılacak. Wellness konsepityle otelin 12 ay boyunca hizmet vermesi hedefleniyor.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; MYC Partners Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Akdoğan, wellness konsepti için ciddi bir Ar-Ge yapıldığını belirtti. Akdoğan, "Doktorlarımız iki yıldır bunun üzerine çalışıyor. Geleneksel tıpla modern tıbbın kesişim noktalarını araştırıyor, şu anda tedavi protokollerini hazırlıyoruz. Bu protokol- ise ler kısa sürede bitecek, ardından da hastanemizde çalışmalar başlayacak. Ancak biz protokolleri otelimizde uygulamaya alacağız. Bu yöntemle ciddi bir sağlık turisti çekmeyi hedefliyoruz" dedi.

Wellness’ın hastalığı önleyici ve koruyucu bir yöntem olduğunu belirten Akdoğan, “Dünyada iyi well-ness uygulamaları için seyahat eden bir kesim var. Bu turist kişi başı ortalama 2 bin dolar harcama yapıyor. Aynı zamanda wellness turistinin kültür, eğitim ve gelir seviyesi yüksek. Estetikte orta düzey turist gelirken wellness da üst düzey turist geliyor. Bu Türkiye’nin marka değerine inanılmaz katkı sağlar " diye konuştu. Şu anda LUX Bodrum’un m 7 ay açık olduğunu söyleyen Akdoğan, wellness ile oteli 2020’de 10 ay, 2021’de ise 12 ay açık tutacaklarını ifade etti.


Ekimde Ethica İncirli Hastanesi’nde wellness uygulamasını hayata geçireceklerini söyleyen Akdoğan, bununla tamirhane hastaneden koruyucu hastaneye geçiş yapacaklarını belirrti. Akdoğan, koruyucu hastane modelini ise şöyle özetledi: "Türkiye’de hastaneler hastalığın tedavisi üzerine kurulu. Ancak hastalığın önlenmesi tedaviden daha büyük önem taşıyor. Çünkü hasta olmadan önce korunma maliyeti bir kuruş iken hastalıktan sonraki maliyet 100 kuruş. İşte vvellness burada devreye giriyor. Wellness sizin sağlıklı yaşamanızı, vücudunuzu toksinlerden, kötü bakterilerden arındırmanızı, zihninizi temizlemenizi böylece de hastalıklardan korunmanızı sağlıyor."

Yurtdışına açılıyor

Şirket yatırımları ilgili de bilgi veren Akdoğan, "15 Temmuz sonrasında kimse kılını kıpır-datmazken biz ülkemize güvendik, 120 milyon dolar yatırım yaptık. Yurtiçi yatırımlarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Global bir marka olmak için Estetihca'yı yurtdışı-na açacağız. 2021'de Almanya’da, 2023 te de ABD Houston'da hastane açmayı hedefliyoruz” dedi.
 


Geri Dön