19 / 04 / 2024

Et ve sütteki büyük tehlike 2023’te

Et ve sütteki büyük tehlike 2023’te

Elazığ Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Çiçek, “Muhtemeldir ki 2023 yılının ilk aylarında piyasada et ve süt sıkıntısı olacak. Bakanlık, besicilere ucuz arpa, ucuz yem verip üreticileri mağdur etmemesi lazım. Yoksa ileride Türkiye'yi et ve süt konusunda büyük bir kriz beklemektedir.” aç



Elazığ Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Çiçek, katlanan girdi maliyetlerinden ve özellikle yem fiyatlarından dolayı birçok çiftçinin sektörden çekildiğini ve bunun ciddi bir et ve süt krizine yol açacağını dile getirdi.

Mehmet Çiçek, konuya ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı:

ET VE SÜT SIKINTISI OLACAK

“Bugün 105 Türk Lirası olan et fiyatının 10 gün içerisinde 94-95-96 Türk Lirası’na düşmesi sonucu, şu an besicilerde bir panik başlamış, insanlar besisini tamamlamamış ve hayvanlarını kesime götürüyor ve bu neye işaret ediyor?  Muhtemeldir ki 2023 yılının ilk aylarında piyasada et ve süt bulma sıkıntısı olacak. Artık dışarıdan hazır et ve hazır süt getirip bu millete verilecek. Acilen Bakanlık Toprak Mahsulü Ofisini devreye sokarak besicilere ucuz arpa, ayrıca Tarım Kredi Kooperatiflerini devreye sokarak, besicilere ucuz yem ve Et - Süt Kurumu’nu devreye sokup yeni bir fiyat verip üreticileri mağdur etmemesi lazım. Yoksa ileride Türkiye'yi et ve süt konusunda büyük bir tehlike bekliyor.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön