18 / 04 / 2024

Etiler'deki kupon arazi yeşil alan olarak kullanılacak!

Etiler'deki kupon arazi yeşil alan olarak kullanılacak!

İstanbul Etiler'de Ak Merkez'e komşu olan kupon arazi hakkında açılan davada, kupon arazinin yeşil alan olarak kullanılacağı karara bağlandı…



Beşiktaş Etiler’de yer alan kupon arazinin yeşil alan olarak kullanılması kararı mahkeme tarafından verildi. Cumhuriyet'te yer alan Hazal Ocak'ın haberine göre, CHP’li Meclis üyeleri Serdar Bayraktar ve Hakkı Sağlam imar planının iptali istemiyle dava açtı. Davada yer alan rapora göre, konut, yeşil alan, yol fonksiyonlarının değiştirildiği anlatılarak arazinin ticaret alanına dönüştüğü ve yeşil alanın da iptal edildiği bilgileri yer aldı. 

İstanbul 4. İdare Mahkemesi ve İstanbul 10. İdare Mahkemesi vermiş olduğu kararlarında; söz konusu plan değişikliği ile yeşil alan fonksiyonunun kaldırıldığını belirterek “Nüfus ve inşaat alanının daha da artacağı, ulaşımda yoğunluk sorunuyla karşı karşıya kalınacağı, nüfus yoğunluğunun artmasının donatı dengesini bozacağı görülmüştür” denildi. İstanbul 10. İdare Mahkemesi 29 Mayıs’ta, İstanbul 4. İdare Mahkemesi 19 Temmuz’da bilirkişi raporuna dayanarak alt ölçekli imar planını oy birliğiyle iptal etme kararı aldı. 
 


Geri Dön