19 / 04 / 2024

Etimesgut'ta inşaat sektörü göze çarpıyor!

Etimesgut'ta inşaat sektörü göze çarpıyor!

İzciler Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Alpay Aslan, Ankara'nın gözde ilçesi olan Etimesgut'ta inşaat sektörünü kaleme aldı...



Ankara metropol şehrinin 8 merkez ilçesinden biri olan Etimesgut, şehrin Batıya doğru hızla genişleyen yeni ilçesi olarak göze çarpmaktadır. İlçe sınırları Ankara’yı İstanbul’a ve Eskişehir’e bağlayan iki ana yolun merkezinde yer almaktadır.  Ankara  Batı çevreyolu da yine bu ilçemiz sınırlarından geçmektedir.

Etimusgut Ankara’nın en eski yerleşim yerlerinden biridir. Etimesgut adını Ahi Mesut isimli bir deri ustasından almış bulunmaktadır. Halen Ahi Mesut türbesi Bağlıca Mahallesi sınırları içinde yer almaktadır.

Cumhuriyetin kuruluş yıllarında 50 hanelik bir nahiye iken, önceleri 1968 yılında Yenimahalle ilçesinin bir mahallesi olmuştur. Ancak hızla gelişmesinin etkisiyle 1990 yılında ayrı bir ilçe yapılarak Etimesgut belediye teşkilatı kurulmuştur.

Atatürk ise Orman Çiftliği arazisinde at gezintisi yaparken Etimesgut’a da uğrar ve çiftçilerden mahsul ile ilgili bilgi alırmış. Ankara Şeker Fabrikasının da bölgede kurulmasıyla ekonomisi hızla kalkınmaya başlamış bulunmaktadır. Ankara Çayının etrafında bulunan Ankara Ovası’nda yer alan Etimesgut ilçesi karasal iklime sahiptir.

Ankara İstanbul Demiryolu, Etimesgut ilçesinden geçmekte ve Eryaman semtinde de Yüksek Hızlı Tren İstasyonu bulunmaktadır. Yine Etimesgut Askeri Havaalanı 1933 yılından beri hizmet vermektedir. Şaşmaz Oto Sanayi de uzun yıllardır tüm Ankara halkının hizmetindedir.

ETİMESGUT’TA İNŞAAT SEKTÖRÜ

Etimesgut’ta hızlı yapılaşma ilk Olarak Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nce Eryaman bölgesinde etaplar halinde yaptırılan toplu konutlar ile başlamıştır. Elvanköy Konut Üretim ve Yapı Kooperatifleri Birliği ve Güzelkent Kooperatifler Birliği gibi büyük ölçekli kooperatifleşmeler ile güçlenmiştir.  TOKİ  tarafından Yapracık bölgesinde yaptırılan toplu konutlar ise ilçeyi Eskişehir Yoluna doğru genişletmektedir.

İlçenin düz arazi yapısı ve devlet destekli kooperatifleşme ile düzenli bir yapılaşma mevcuttur. Özellikle Ankara’nın diğer ilçelerinde çokça göze batan gecekondu mahalleleri Etimesgut bölgesinde bulunmamaktadır. Bu yönden Etimesgut, şehircilik alanında Ankara’nın park ve bahçe gibi en düzenli yeşil alanlarına sahip ilçesi olarak öne çıkmaktadır.

İlçe inşaat sektörü son yıllarda Etimesgut müteahhitlerin yaptığı site projeleri ile göze çarpmaktadır. Önceleri Eryaman ve Elvankent şimdilerde ise Bağlıca ve Yapracık bölgeleri yeni ev almak isteyenleri adeta kendine çekmektedir. İzciler Gayrimenkul olarak bizler de 21 yıldır bu bölgede konut sektörüne yaptığımız projeler ile katkıda bulunmaktayız.

NÜFUSU 1 MİLYONA DOĞRU GİDİYOR

TÜİK verilerine göre Etimesgut nüfusu ilçe olduğu 1990 yılında sadece 71 bin iken bugün ise 600 bine yaklaşmış ve Ankara’nın nüfusu en hızla artan ilçesi olmuştur. Nüfus artış hızı oldukça yüksek olan ilçeye diğer ilçelerden de yoğun göç gözlenmektedir. Etimesgut’un nüfusunun yakın gelecekte 1 milyona ulaşacağı tahmin edilmektedir.

Bu nüfus hareketliliğine bazı bakanlıklar ve kamu kurumlarının da Eskişehir yolu üzeri ile Bağlıca civarına taşınması da etkili olmaktadır. Ayrıca AŞTİ ile Ankara Çevre yolu arasında yeni bağlantı yolunun inşası bölgeyi daha görünür kılacaktır.

Son olarak, Etimesgut ve çevresinde gezebileceğiniz yerler arasında “Optimum, Göksu, Metromall” gibi çok sayıda alışveriş merkezinin yanı sıra model uçak yarışmaları yapılan Etimesgut Hava Kuvvetleri Müzesi ve piknik alanı ve çay bahçeleriyle ünlü Göksu Parkını sayabiliriz. Ayrıca tarihe meraklı iseniz Ahi Mesut ve Ahi Evran türbelerini de sayabiliriz.


Geri Dön