27 / 04 / 2024

Euro/TL yükseliyor! Euro bugüne ne kadar oldu? Euro kaç TL?

Euro/TL yükseliyor! Euro bugüne ne kadar oldu? Euro kaç TL?

Euro bölgesinden gelen kötü ekonomik verilere rağmen euro/TL kuru yükselmeye devam ediyor. Peki euro bugün kaç TL? Euro ne kadar? Euro kaç lira? İşte 4 Ekim 2022 euro/TL kuru...



EURO BUGÜN NE KADAR? EURO KAÇ TL? 4 EKİM 2022 EURO KURU

Euro/TL bugün günün en yüksek seviyesi olarak 18,37’yi gördü.  Euro/dolar paritesi ise 0.9869 seviyesinde. Şu dakikalarda euro kuru 18.34 seviyelerinde işlem görüyor.

Euro/TL yükseliyor! Euro bugüne ne kadar oldu? Euro kaç TL?

EURO BÖLGESİNDE ENFLASYON REKOR KIRDI

Geçtiğimiz günlerde açıklanan Avrupa Birliği (AB) İstatistik Kurumu Eurostat'ın öncü verilerine göre Euro bölgesinde enflasyon Eylül ayında yıllık bazda yüzde 10 ile beklentilerin üzerinde artarak rekor kırdı.

Geçtiğimiz ay bu veri yüzde 9,1 seviyesinde olmuştu. Euro Bölgesi'nde ÜFE, enerji fiyatlarındaki yükselişlerin etkisiyle ağustos ayında yıllık bazda yüzde 43,3 artış kaydetti.

Euro/TL yükseliyor! Euro bugüne ne kadar oldu? Euro kaç TL?

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği ve Euro Bölgesi'nin ağustos ayı ÜFE verilerini açıkladı. Euro Bölgesi'nde üretici fiyatları, ağustosta yıllık bazda rekor seviyelere geldi.Verilere göre AB'de ÜFE, ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 4,9, 2021 yılının ağustos ayına kıyasla da yüzde 43,3 yükseldi.

Euro Bölgesi'nde de ÜFE, ağustos ayında aylık yüzde 5, yıllık ise yüzde 43,3 artış göstererek beklentileri aştı. Piyasa beklentileri ÜFE'nin yıllık yüzde 43,1 artacağı yönündeydi.

Euro/TL yükseliyor! Euro bugüne ne kadar oldu? Euro kaç TL?

Söz konusu dönemde Euro Bölgesi'nde yıllık bazda üretici fiyatları enerji sektöründe yüzde 116,8 ve ara mallarda da yüzde 19,9 artış kaydetti.

AB ülkeleri arasında ÜFE, ağustos ayında yıllık bazda en fazla yüzde 97,4 ile İrlanda'da, yüzde 70,9 ile Romanya'da ve yüzde 68,3 ile Bulgaristan'da arttı. ÜFE, Almanya'da yüzde 46,9, Fransa'da yüzde 29,5, İspanya'da yüzde 41,8, İtalya'da yüzde 50,5 olarak açıklandı.

Dolar ve euro yükselişlerine kısa bir mola verdi

Elimizdeki euroları bozduralım mı? Son dakika... Eurosu olanlar bakmadan geçmeyin 

Euro kuru kaç TL? Euro bugün ne kadar? 3 Ekim 2022 euro/TL kuru

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön