25 / 04 / 2024

EUR/USD paritesi yaklaşık iki ayın en yüksek seviyesinde!

EUR/USD paritesi yaklaşık iki ayın en yüksek seviyesinde!

Avrupa'nın ortak para birimi olan euro, risk algısındaki iyileşme ve Almanya'da beklenenden daha yüksek enflasyon rakamlarıyla birlikte faiz artış beklentilerinin desteklenmesiyle dolar karşısında yaklaşık 2 ayın en yüksek seviyesine yükseldi.



Dolar karşısında yüzde 0,8 artışla 1,0926'ya yükselen Avrupa'nın ortak para birimi, 23 Mart'ta Şubat ayından beri en yüksek seviyeyi test ettiği 1,0930'a yaklaştı.

Doların, bankacılık sektöründeki gerilimin azalması ve ABD'de faizlerin zirve seviyeye yakın olması beklentileriyle birçok para birimi karşısında gerilemesi gözlemlendi.

Almanya'da enflasyon, doğalgaz maliyetlerindeki düşüşe rağmen, tahminlerin üzerinde gerçekleşti. Bu durum, Avrupa Merkez Bankası'nın faiz artışlarını sürdürmesi beklentilerini güçlendirdi. Almanya'da tahvil getirileri de yükseldi ve 2 yıllık tahvil getirisi, 14 baz puan artışla yüzde 2,8'e ulaşarak son 2 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.

Euro, yıl başından beri offshore yuan karşısında ve Ağustos 2021'den beri Avustralya doları karşısında en yüksek seviyeye ulaştı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi ise dünkü yükselişini tersine çevirerek 2 Şubat'tan beri en düşük seviyeye indi.

EUR/USD paritesi yaklaşık iki ayın en yüksek seviyesinde!.. İşte ayrıntılar... Hemen bakın...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön