24 / 04 / 2024

Ev alacaklar dikkat! Bankalarda faiz depremi!

Ev alacaklar dikkat! Bankalarda faiz depremi!

Paralarını 32 günlük vadeli mevduat hesabı üzerinden yatıracak olan vatandaşlar için sunulan faiz oranları değişti. Bankalar 32 günlük mevduata verdikleri faiz oranlarını güncelledi. 



32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Merkez Bankası tarafından atılan parasal sıkılaşma politikaları bankaların 32 günlük vadeil mevduat hesabı faiz oranlarını yükseltmeye devam ediyor. Bu bağlamda bankalar 32 günlük mevduata verdikleri faiz oranlarını güncelledi. Takvim'de yer alan habere göre; bankaların 32 günlük faiz oranlarında çok az da olsa faiz yükseltmesi, parası olanları mutlu etmişti. Peki bankada parası olanlar, e vadeli hesap açanlar için faiz oranları artacak mı? En yüksek vadeli mevduat faiz oranı Alternatif Bank bünyesinde yer alıyor. Banka müşterilerinin fatura talimatı gibi 4 farklı bankacılık işlemi kullanmaları durumunda yüzde 15.00 oranında getiri sağlıyor. Konut, ihtiyaç ve taşıt kredisi indirimi derken bankalar tekrar vadeli mevduata faiz oranlarını artırdı.

8 KASIM 32 GÜNLÜK VADELİ MEVDUAT FAİZ ORANLARI

Alternatif Bank VOV hesap Avantajlı TL Tanışma Faizi 32 günlük vadeli mevduat hesabı oranı yüzde 15.00

Aktif Bank N Kolay Bono Hesabı 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranı yüzde 15

İNG Bank Turuncu Ekstralı Hoşgeldin faizi 32 günlük vadeli mevduat hesap faiz oranı yüzde 15.00

Garanti Bankası e vadeli hesap 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranı yüzde 12.50

ICBC Bank 32 günlük vadeli mevduat hesabı faizi yüzde 12.45

Şekerbank vadeli mevduat 32 günlük vadeli hesap faiz oranı yüzde 12.25

Ziraat Bankası vadeli mevduat 32 günlük vadeli hesap faiz oranı yüzde 12

Akbank vadeli mevduat 32 günlük vadeli hesap faiz oranı yüzde 12

QNB Finansbank 32 günlük e vadeli mevduat hesabı tanışma faizi yüzde 14.10

Odeabank hoşgeldin oksijen hesap 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranı yüzde 14.00

Burgan Bank e vadeli mevduat 32 günlük vadeli hesap faiz oranı yüzde 14.00

CEPTETEB 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranı yüzde 14.00

Fİbabanka Kiraz Hesap 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranı yüzde 14.00

NOT: VERİLER BANKALARIN RESMİ İNTERNET SİTELERİNDEN ALINMAKTADIR. GÜNCELLEME SONRASI DEĞİŞİKLİK OLABİLİR

EN YÜKSEK VADELİ MEVDUAT FAİZ ORANI

En yüksek vadeli mevduat faiz oranı Alternatif Bank tarafından sunuluyor. Banka müşterilerinin fatura talimatı gibi 4 farklı bankacılık işlemi kullanmaları durumunda yüzde 15.00 oranında getiri elde ediliyor.

Vadeli mevduat hesabı nedir?

Vadeli mevduat hesabı ile kazanç elde edebilirsiniz. Paranızı vadeye koyarken vade sonunda elinize ne kadar para geçeceğinden haberiniz oluyor. Riskten hoşlanmayan bir yatırımcı iseniz vadeli mevduat hesabı sizin için en ideal yatırım aracı oluyor.

Mevduat faiz oranları

Vadeli mevduat faiz oranları bankadan bankaya değişiklik gösteriyor. Bu oranlar belli olduğu ve hesaplama yapıldığında vade sonunda, bankanın sunduğu faiz oranı değerlendirildiğinde, elinize ne kadar faiz getirisi geçeceğini öğrenebiliyorsunuz.

Vade çeşitleri

Her bankanın uyguladığı vade de birbirinden farklı olabilir. Fakat genel itibari ile 1 aylık, 3 aylık, 6 aylık ve 1 yıllık vadeler uygulanmaktadır. Her vadenin kendine özgü bir faiz oranı olabilir. Bazı bankalar gün üzerinden de vade belirleyebilir. Birikim hesabı olarak da adlandırılan bu hesapla ilgili detayları bir Birikim Hesabı Nedir adlı yazımızdan öğrenebilirsiniz. Vadelere göre faiz oranlarını inceleyerek sizin için en karlı vadenin hangisi olacağına karar verebilirsiniz.

Vadeli mevduatta stopaj kesintisi

Vadeli mevduat hesabıyla elde edilen kazançtan yüzde 15'e kadar stopaj alınıyor. Bu durumdan kazanç üzerinden gelir vergisi alınıyor. Kesilen bu stopaj devlete ödeniyor. Stopaj oranı vadeye göre değişiyor. Vade uzadıkça stopaj oranı düşüyor.

Sıfır ve ikinci el konut kredisi faiz oranları Kasım'da ne oldu?

Ev alacaklar dikkat! Kredi faizleri yükseliyor!


Geri Dön