18 / 04 / 2024

Ev alacaklar dikkat! Konut fiyatları katlanacak!

Ev alacaklar dikkat! Konut fiyatları katlanacak!

Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, konut piyasasındaki fiyatları değerlendirdi. Tahincioğlu, fahiş fiyatların arkasındaki nedenlere değinerek ev alacakların acele etmesinin gerektiğini belirtti.



Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, konut piyasasıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Sektörde çok talep olmasına rağmen arz yetersizliği olduğuna dikkat çeken Özcan Tahincioğlu, “Konut maliyetlerindeki artışın devam etme eğiliminde olması bir risk olarak karşımızda durmasına rağmen, Döviz yatırımı bulunan yerli ve yabancı yatırımcıların, döviz pozisyonundan çıkarak gayrimenkule yönelmeye başlaması ve kira bedellerindeki hızlı yükselişler, bu riskin fazlasıyla bertaraf edilebileceğini ve sektör açısından iyi bir yıl olabileceğini gösteriyor. Konut fiyatlarının artacağı yönündeki beklentiler de yatırımcıların konuta ilgisini arttırıyor. Gayrimenkul sektörünün 2022 yılında hareketlenmesini bekliyoruz. Hareketlenme ile birlikte yeni projelere ilgi ve talep de artacaktır. Gayrimenkul her ortamda olduğu gibi bugünkü ekonomik ortamda da en güvenilir yatırım aracıdır” açıklamalarını yaptı.

Ev alacaklar dikkat! Konut fiyatları katlanacak!

Gayrimenkulün en güvenli yatırım olduğunun altını çizen Tahincioğlu, konut fiyatlarıyla ilgili de dikkat çeken açıklamalar yaparak, artışı tetikleyen faktörlere değindi.

Hürriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz'ün haberine göre son bir senede ev fiyatlarında fahiş oranlarda artışlar kaydedildi. Megakent İstanbul’da yeni satışa sunulan markalı konut projelerinde evlerin metrekare fiyatlarının 25-35 bin Türk Lirası'na kadar çıktığı belirlendi.

Ev alacaklar dikkat! Konut fiyatları katlanacak!

Ev fiyatlarında yaşanan yükselişleri tetikleyen iki faktörün bulunduğuna vurgu yapan Özcan Tahincioğlu, konuyla ilgili açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“İlki maliyetler. TÜİK’in açıkladığı verilere göre yıllık maliyet artışı yaklaşık yüzde 67. Ancak bu ortalama rakam. Bizim son 1 yılda temel malzeme fiyatlarımızdaki artış yüzde 200 ile yüzde 490 arasında değişiyor. İkinci temel neden ise azalan üretim. Yeni yapı inşası için alınan ruhsatlar ihtiyacın çok gerisinde. İşte bu 2 temel etkenle fiyatlar artıyor ve bu yıl da artış olacak. Bu nedenle ev almayı düşünenler acele etmeli.”


Geri Dön