27 / 04 / 2024

Ev alacaklar dikkat! İcradan ucuz konut fırsatı!

Ev alacaklar dikkat! İcradan ucuz konut fırsatı!

İcra yoluyla el konulmuş ev, arsa, dükkan, tarla gibi taşınmazlar gerçek bedellerinden çok daha ucuz fiyatlara satılıyor. Basın İlan Kurumu aracılığıyla belirli bir tarihte ilana çıkarılan ve ihale gününe kadar ilanda tutulan gayrimenkuller için icra ihaleleri düzenliyor.



İcra yoluyla el konulan gayrimenkuller ihale ile satılıyor. İcradan gayrimenkul satışı ihaleleri Basın İlan Kurumu aracılığıyla düzenli şekilde gerçekleştiriliyor. 

İcra yoluyla el konulmuş ev, arsa, dükkan, tarla gibi taşınmazlar gerçek bedellerinden çok daha ucuz fiyatlara satışa çıkarılıyor. Basın İlan Kurumu aracılığıyla belirli bir tarihte ilana çıkarılan ve ihale gününe kadar ilanda tutulan gayrimenkuller için icra ihaleleri düzenliyor. 

Peki icradan ev almak ne kadar mantıklı? İcradan ev almak doğru mu? İşte ayrıntılar...

Ev alacaklar dikkat! İcradan ucuz konut fırsatı!

Yüzde 20 daha ucuz 

İcradan satılık gayrimenkullerde yüzde 50'lik indirim oluyor. Bu ucuz fiyatlar, teklif toplama süreci başladığında bitiyor. Ancak bu zamanı yakalamayan vatandaşlar, yine de ihale sürecinde, en az yüzde 20 fiyat avantajıyla gayrimenkul satın alabiliyor. 

Örneğin; bir konut icradan 500 bin TL bedelle satışa çıkarıldığında, bu konut ihalede 300 bin TL'ye satılabiliyor.

Ev alacaklar dikkat! İcradan ucuz konut fırsatı!

İcradan ev almak doğru mu?

İcradan satışa sunulan gayrimenkul ihalelerine herkes katılım gösterebiliyor. Basın İlan Kurumu icra ilanlarını düzenli şekilde yayınlıyor. İcradan satışa sunulan taşınmazlar gerçek fiyatlarından çok daha düşük bedellerle satılıyor. 

İcradan satılan evler neredeyse yüzde 50 oranında daha ucuz fiyatlarla satışa çıkarılıyor. Bu nedenle, icradan konut almak ucuza ev sahibi olmak isteyenler için fırsat niteliğinde oluyor. 

Ev alacaklar dikkat! İcradan ucuz konut fırsatı!

3 YIL SATMAK YASAK

İhale usulüyle satılan evlerin ticarete konu edilmemesi amacıyla satış engeli bulunuyor. Gayrimenkullerin ticarete konu olmaması için caydırıcılık amacıyla vergi şartı yer alıyor.

Bu kapsamda icradan satın alınan konutun, ihale tarihinden itibaren 3 yıl içinde satışı yapılırsa, Gelir Vergisi Kanunu kapsamında vergi ödenmesi gerekiyor. 

Ev alacaklar dikkat! İcradan ucuz konut fırsatı!

İcradan ilanlar 

İstanbul Bakırköy'de uygun fiyatlı tripleks ev fırsatı

İstanbul İli, Bakırköy İlçesi, Şenlik Mahallesi'nde yer alan tripleks daire 4 milyon 150 bin TL'den satışa sunuldu. Gayrimenkulün ihalesi 3 Haziran tarihinde saat 11:30'da gerçekleştirilecek. 

İlan metni için tıklayın

İstanbul Gaziosmanpaşa'da ucuza icradan satılık ev 

İstanbul İli, Gaziosmanpaşa İlçesi, Sarıgöl Mahallesinde yer alan daire 580 bin TL bedelle satılıyor. Dairenin icra ihalesi 23 Haziran'da 11:55'te gerçekleştirilecek.

İlan metni için tıklayın

İkinci el ev fiyatları hangi illerde arttı?

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön