23 / 04 / 2024

Ev alacaklar dikkat! Konut kredisi faizleri düşecek!

Ev alacaklar dikkat! Konut kredisi faizleri düşecek!

İnallar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Turgut İnal, konut sektörüyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. İnal, konut alacaklara tavsiyelerde bulundu.



İnallar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Turgut İnal, konut ve emlak sektörüyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Konut satın alacaklara uyarılarda bulunan İnal, konut kredisi faizlerinin düşeceğini idda etti. İşte Bursa'da Bugün Gazetesi'nden Sümeyye İnan'ın röportajı...

1- Projelerinizden bahseder misiniz? Tamamlanan projeleriniz ve yeni projeleriniz nelerdir?

İlk projemiz olan İnallar Hayat'ı, Balat'ta 20 bin metrekare proje alanı üzerinde 12 blok ve 156 daire olacak şekilde planladık.2014 sonu itibari ile start verdiğimiz projemizde dairelerin tamamı satıldı ve 2016 yılı Aralık ayında yaşam başladı.  İlk konut projemiz olan İnallar Hayat; Emlaksayfasi.com.tr'nin Bursa'daki konut projelerini değerlendirdiği Şehrin Yıldızları ödül töreninde; En İyi Az Katlı Konut Projesi, Yaşama Değer Katan Konut Projesi ve Bölgesine Değer Katan Konut Projesi, ödüllerine layık görüldü.

İlk projemizdeki başarımız ve talepler doğrultusunda 2017 yılında İnallar Hayat 2 projemizin çalışmalarına başladık.  İnallar Hayat 2, Balat'ta 16 Bin 500 metrekare proje alanı üzerinde 10 blok ve 150 daireden oluşuyor. 3+1 ve 4+1 daire seçeneklerinin bulunduğu projemiz, daire planlarının yanı sıra sosyal alanlarıyla da dikkat çekiyor. Amacımız, ailelerin yaşamını kolaylaştıracak, iş ve şehir hayatının gerginliğini dışarıda bırakacak, sadece konut değil en önemlisi ömür boyu komşu ve çocukları için arkadaş edinecekleri yaşam alanları kurmak. Geniş imkanlı sosyal alanlar ve çocuk öncelikli alanlar yine ilk hedefimiz oldu. 6 yaş altına bir oyun odası yaptık, 7 yaş üstüne de play-station ve langırt oynayabilecekleri bir alan, açık basketbol ve mini futbol sahası tasarladık. Peyzaj bizim için çok önemli. Park alanımızda Kuzey Ege ve Marmara bitki örtüsüne ait onlarca çeşit ağaç ve bitkinin yanı sıra bir zeytin koruluğu bulunuyor. Doğayla iç içe bir hayat sunuyoruz.  Spor salonuna ya da havuza gidenler için soyunma odaları, tartan yürüyüş pisti,  plates ve yoga stüdyoları yaptık. Yani siteden çıkmadan bütün bir hafta sonunu geçirebileceğiniz bir yaşam alanı planladık. İki araç yan yana park edebilecek bir kapalı otoparkımız var. Aynı zamanda otopark alanlarında her daireye ait depo alanları da bulunuyor.

İnallar Hayat 2 ile eş zamanlı yürüttüğümüz Mudanya Yolu üzerinde bulunan İnallar Cadde ile Bursa'ya farklı bir ofis anlayışı getirmeyi hedefliyoruz. İnallar Cadde, 10 bin metrekare yapı alanı üzerinde 24 ofis ve 4 mağazadan oluşuyor. Farklı kullanım tercihleri için tasarlanmış birçok ofis alternatifi, ayakta teşhis ve tedavi yapılan özel sağlık kuruluşları yönetmeliğine uygunluğu, medikal kullanımlara ve doktor muayenehanelerine uygun bina alt yapısı ile birçok sektörün yer alabileceği bir proje. İnallar Cadde projemizi 2019 yılı bahar aylarında, İnallar Hayat 2 projemizi de 2019 yılsonunda tamamlamayarak, teslim etmeyi hedefliyoruz.  

2- Ekonomik krizde konut alınmalı mı? Ekonomik kriz fırsata nasıl çevrilir?

Şu anda, konut alımı için çok büyük bir fırsat. 2014 yılında İnallar Hayat'ta 260 bin dolara sattığımız evleri yarı fiyatına yani 130 bin dolara İnallar Hayat 2 'den satın alabiliyorsunuz. Dövizdeki yükselişi kaçıranlar için konut alımlarında hem dolar hemde TL bazında yüzde yüz kazanç bulunuyor. Bu fırsat tüketicilerin her zaman ele geçirebileceği bir fırsat olmadığı için değerlendirmelerini öneriyorum. 

3- Konut kredi faizleri ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?

Şu anda faizlerin çok yüksek olduğu bir dönem. 2019 bahar aylarından itibaren faizlerin düşüşe geçeceğini öngörüyorum. Bu sebeple mecbur kalmadıkça 2019 Nisan ayından önce konut kredisi ile borçlanmayı tavsiye etmiyorum.  

4- Konut sektörünü 2018 de nasıl değerlendiriyorsunuz? 2019 da nasıl öngörüyorsunuz?

2018 yılı konut sektörü için hareketli başladı. Biz de İnallar Hayat projemizdeki başarımızı İnallar Hayat 2 ve İnallar Cadde projelerimizle taçlandırmayı hedefledik. Marka değerine sahip, gerek lokasyonu, gerekse müşteri profili ve altyapısı ile diğerlerinden ayrışan projeler, birkaç adım öne çıkarak cazibe noktası haline gelirken, birbiri ile aynı ve sıradan projelere olan talebin düşeceğini öngörmek, çok zor değil. Bilinçli yatırımcı 2019 yılında da hem alırken, hem de otururken kazandıran projelere yatırım yapmaya devam edecektir.

5- Bursa'da konut açığı var mı?

Bursa, genç nüfusu fazla, yoğun göç alan, iş imkanları çeşitli ve de hızla gelişmekte olan bir sanayi şehridir. Tüm bunların sonucu olarak da konut ihtiyacı her geçen gün artmaktadır. Ancak diğer birçok ilimizden farklı olarak, nitelikli konut arzı hala düşüktür. Artan nüfus ve yükselen prestijli konut talebi, Bursa için büyük fırsatları beraberinde getirmektedir. Bunlarla birlikte, halkımızın nezih bölgelerde, spor salonu, havuz, aktivite ve etkinlik alanlarını içeren, yeşil alanlar konusunda cömert projeleri tercih ediyor olması, tüketim alışkanlıklarında yepyeni bir eğilimi beraberinde getirmektedir. Bu kalitede nitelikli projelere Bursa'nın her zaman ihtiyacı olacaktır. 

6- Konut almak isteyenlere tavsiyeleriniz nelerdir?

Tercih edecekleri projeyi öncelikle sevmelerini öneririm. İnallar Hayat'taki tüm aileler bu projeyi tercih ettikleri için çok mutlular. Çünkü bulundukları sosyal ortam, deneyimledikleri ortak paylaşımlar sahip oldukları konuttan çok daha fazlasını ifade ediyor onlar için. İnallar GY olarak biz bir daireden daha fazlasını;  aktif, eğlenceli, çağdaş, yenilikçi, huzurlu ve keyifli yaşam alanları sunuyoruz. Tabii ki konut seçiminde aile bütçesi ve finansal getiriler de dikkate alınmalıdır. Konut alım kararını uzun vadeli bir yatırım olarak görmelerini, marka projelere içinde bulunduğumuz dönemde yatırım yapmalarını, sadece iç mekanı ile değil, aynı zamanda çevresi ve altyapısı ile donanımlı projeleri tercih etmelerini ve en önemlisi, geçmiş projeleri ile kendisini kanıtlamış, adı kalite ile anılan, itibar sahibi inşaat şirketlerinden alım yapmalarını hararetle tavsiye ederim.  

 

Konut kredi faiz oranları Ekim'e nasıl başladı?


Geri Dön