26 / 04 / 2024

Ev alacaklar ve satacaklar dikkat!

Ev alacaklar ve satacaklar dikkat!

Emlakçı ile konut alma ya da satma sürecinde karşı karşıya geldiğinizde gerek emlakçının gerekse sizin dikkat etmeniz ve hassas davranmanız gereken noktalar bulunuyor. 



Konut almak isterken de satmak isterken de bir emlakçı ile çalışmak ya da iş yürütmek istediğinizde bazı kurallara uymanız gerekirken sektörün dilini de daha yakından bilmek gerekli. 

Timeturk'te yer alan habere göre; iyi bir ev almayı ve en iyi fiyata satabilmeyi düşünüyor iseniz emlakçınız yada emlak danışmanı ile kurulacak diyalog önemli.

Emlakçılar, belirli bir uygunluk sınavını geçmeli, etik kurallara uymalı ve lisanslarını sürdürebilmek için yıllık genişletilmiş eğitim kurslarına katılmış olmalıdırlar.

Yakın arkadaşlarınızdan ve ailenizden herhangi biri yakın zamanda bir ev sattıysa, onlara deneyimlerini sormak fayda getirebilir. "Emlakçılarını sevdiler mi? Her şey sorunsuz mu yürüdü?" gibi sorular doğru ilerlemenizi sağlacaktır. 

Emlakçının yeni işe başlamış olup olmaması çok önemli değil. Fakat, bu konuda daha tecrübeli birisi üzerinde yoğunlaşmak iş kolaylaştırabilir. 

"Bütün emlakçılar iyidir ya da bütün emlakçılar kötüdür gibi geniş kapsamlı tanımlamalara asla itibar etmeyin. Karşınızda öncelikli olarak bir alıcı ya da satıcı varsa öncelik sizin göstereceğiniz reflekstir."

Ev alacaklar ve satacaklar dikkat!

Ticare alana hitap ediyor

Ticari bir alana hitap eden emlak satış sektörü çeşitli kollara bölünüyor. Böylece müşteri potansiyelini artırarak kitlesel bir yapı içerisine girerek satışlar hız kazanır. Emlak satışı birebir yapılan görüşmeler ve alıcı ile satıcı arasında danışmanlık yapan danışmanlar aracılığıyla ivme kazanarak hızla ilerleyen satışlar sayesinde emlak sektöründe hem alıcı, hem satıcı hem de kiracı olan tarafları da memnun eder. 

Klasik söylemler

"Bu fiyata başka yerde bulamazsınız,Toplu taşımaya yakın, Ufak tefek tamiratı var, tutmazsanız kaçırırsınız, sizin için ideal bir daire, manzarası boğazı görüyor, tam yatırımlık" şeklinde en çok rastlanan ifadelerle karşılaşsanız da alırken de satarken de bu tarz literatüre karşın, daha rasyonel soru ve cevaplara yatkın emlakçılarla çalışılmalı. 

Ev alacaklar ve satacaklar dikkat!

Emlak danışmanının meziyetleri:

Piyasa hakkında bilgi sahibi olmalı, Kesinlikle güven vermeli ve güvenilir olmalı, Tapu işlemlerini bilmeli,Belediye'de ilgili birimlerle koordineli çalışmalı,Son teknolojilerden faydalanmalı, alıcı ve satıcıları gruplandırıp kayıt altına almalı,Çabuk satılan veya uzun sürede satılan gayrimenkullerin analizlerini yapabilmeli, Satılan taşınmazın bölge rayiç değerlerini bilmeli,Taşınmazın bölgesinde kaça satılabileceğini ve nedenlerini anlatabilmeli,Gayrimenkul danışmanı bölgesinde uzmanlaşmalı, odaklandığı bölgede başarılı olacaktır. 

İnternetten ev ararken bunlara dikkat!

Yetki belgesiz emlak işletmelerine dikkat!


Geri Dön