24 / 04 / 2024

Ev alacaklara 86 bin TL kredi desteği müjdesi!

Ev alacaklara 86 bin TL kredi desteği müjdesi!

2021 devlet destekli hibe programlarına vatandaşların hem tasarruflu hem de konut sahibi olması için devlet destekleri devam ediyor. Bu kapsamda hükümetten tarafından 86 bin TL devlet destekli kredi verilecek.



Ev sahibi olmak isteyen vatandaşları ilgilendiren devlet destekli hibe desteği açıklandı. Takvim'de yer alan habere göre; ev sahibi olmak isteyenlere 86 bin TL kredi desteği verilecek. Devlet destekli ev kredisi, hiç evi olmayana devlet doğrultusundan verilen bir destektir. Daha önce ev almamış ya da ev kredisi kullanmamış vatandaşlara verdiği bu destek hibe olarak kabul ediliyor. Dolayısıyla devlet destekli ev kredisi geri ödenmesi olmayan bir kredi destek  oluyor. Genellikle evlenen çiftler, ev kredileri içeriği ile ilgileniyor. Bu bağlamda bu destek türünden yeni evlenen ya da evlenecek olan çiftlerin de yararlanabiliyor.

Ev alacaklara 86 bin TL kredi desteği müjdesi!

İlk Defa Ev Alacaklara Devlet Destekli Kredi Nedir?

Ev sahibi olmak isteyenlerin esas bozukluğu ev kredi faizlerinin her geçen gün artıyor. Bu nedenle esas gereksinimlerden biri olan barınma, devamlı ertelenen gereksinimler arasında yer alabilmektir.

Bankalardan verilen yüksek faiz sonrası harekete geçen hükümet  faizsiz ev kredisi desteği sağlayarak ev alabilmek isteyenlere destek olmayı hedefliyor. Vatandaşları hem ev almaya hem de birikim yapmaya yönlendiren ev alma uygulaması, 86 bine kadar veren hibelerle sağlanıyor.

Ev alacaklara 86 bin TL kredi desteği müjdesi!

Ne kadar ödeme yapılıyor?

Devlet desteğinden faydalanmak isteyen bireylerin konut hesabından yararlanabilmesi için açılan hesap ile derli toplu bir birikim yapılması gerekiyor. Her bütçeye ideal tasarruf imkanı tanıyan konut hesabı, değişen miktarlarda birikim yapabilmesine katkı sağlıyor. Hem aylık hem de üç aylık birikim imkanı tanıyan konut hesabı aylık miktarlarda hesaplanıyor.

Bu nedenle devlet destekli ev kredisi ödemesi miktarı aylık 250 ila 2500 TL arasında değişen tasarruf birikimleriyle yapılıyor. Dolayısıyla üç aylık ödeme yapacak olan şahıslar, 750 ila 7500 TL arasında değişen miktarlarda ödeme yapacak.

Ev alacaklara 86 bin TL kredi desteği müjdesi!

Kredi şartları neler?

Devlet destekli kredilerden faydalanabilmek amacıyla bireylerin taşıması gereken bazı şartlar yer alıyor. Bu şartları karşılayan şahıslar, ideal olan bankalarda konut hesabı açma hakkına sahiptir.Vatandaşlar açtıkları hesapta birikim yaparak, bu birikimin sonucunda devletten geri ödemesiz destek alabiliyor.

Genel olarak tespit edilen devlet destekli ev kredisi alma şartları şu şekildedir:

18 yaşını doldurmuş olmak,

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Hesabı açacak bireyin kendi üstüne konut bulunmuyor olması (bu konut parçalı tapu şeklindeyse mesele olmamaktadır),

Konutu almadan önceki en az 3 sene süresince hesapta birikim yapmış olmak,

Konut alındıktan ileri 6 ay amacıyla istenilen evraklarla eş güdümlü konut hesabının olduğu bankaya hibe için başvuru yapmak.

Aylık vade oranlarına göre devlet desteği şu şekilde öngörülmektedir:

Devlet destekli 36-47 ay arasında konut hesabı açan ve ev almak isteyen kişiler: Bu vade aralığında birikim yapan vatandaşların devletten alabileceği katkı tutarı azami olarak yüzde 15'tir. Bu tutar minimum birikimle hesaplandığında devletin hibe tutarı 24 bin 741 TL olacaktır.

Devlet destekli 48-59 ay arasında konut hesabı açan ve ev almak isteyen kişiler: Bu vade aralığında birikim yapan kişilerin devletten alabileceği katkı tutarı azami olarak yüzde 18'tir. Bu tutar minimum birikimle hesaplandığında devletin hibe tutarı 26 bin 645 TL olacaktır.

Devlet destekli 60 ay veya üzeri arasında konut hesabı açan ve ev almak isteyen kişiler: Bu vade kapsamında birikim yapan kişilerin devletten alabileceği katkı tutarı azami olarak yüzde 20'dir. Vade süresi ne olursa olsun devletin katkı sağlayacağı hibe tutarı tasarruf edilen miktarın yüzde 20'sini geçememektedir.

İlk kez ev almak isteyenlere hükümetten büyük destek!


 


Geri Dön