26 / 04 / 2024

Ev almak için şu an doğru zaman mı?

Ev almak için şu an doğru zaman mı?

Koronavirüs süreci sebebiyle ekonominin canlandırılması amacıyla yapılan faiz oranlarındaki indirim sonrası sektör hareketlendi. Peki şu an ev almak için doğru zaman mı? Konuta yatırım yapmak doğru mu? İşte detaylar...



Hem barınma hem de yatırım açısından ev satın almak en çok tercih edilen yöntemlerden oluyor. Doğru bir şekilde seçilen gayrimenkuller bu anlarda kişilerin iyi bir şekilde mal varlığı olmasını sağlıyor. Tabi ki bu anlarda konut sahibi olmak için uygun zaman beklenmeli. Böylece fırsatlar daha iyi değerlendirilebilir. 

Koronavirüs süreci sebebiyle maddi konuda daralmaların artması konut satışlarını da etkiledi. Nutuk'ta yer alan habere göre; faiz oranlarının giderek artması sektörü olumsuz şekilde etkiledi. Bu noktada ekonominin canlanmasına katkı sağlamak amacıyla ciddi oranda yapılan faiz indirimleri konut alma konusunda planları olan kişileri sevindirdi.

Faiz düşerken ev fiyatları artıyor

Her ne kadar bankalar tarafından vatandaşlar için sunulan kredilerde faiz oranı düşüyor olsa bile ev fiyatlarında artış da devam ediyor. Her ne kadar faiz oranları düştü diye vatandaşlar sevinse de ev fiyatlarında ortaya çıkan durum kişileri zarara sokabiliyor. 

Ev almak için uygun zaman değil

Konut fiyatlarında yaşanan ani artış durumları bazen satışların geri dönmesine sebep olabiliyor. Özellikle de sıfır konut almak isteyen vatandaşların bu anlarda biraz daha sabırlı olması gerekiyor. İkinci el ev satış fiyatları konusunda rekabet durumları olduğu fiyatlar daha düşük olabiliyor. Yine de her ne olur ise olsun bu süreçlerde konut alışveriş durumlarından uzak kalınmalı. 

Konut satışlarının artması gerek

Faiz oranlarında yapılan indirim adımları aslında konut satışlarının artması için atılmış bir adım olarak görülüyor. Ekonomiye can vermek için yapılan bu adımda kişiler daha çok tasarruftan yana olmalı. Ekonomik kriz olmasına engel olmak adına konut stoklarından kaçınmak ve satışları hızlandırmak gerekmekte. 

Ev alacaklar biraz daha beklemeli

İşsizlik sayısının her geçen gün artıyor olması kişileri daha çok tasarruf yapmaya itiyor. Her geçen gün ev fiyatlarının bu denli artması ise dikkat çekiyor. 

Emlakçılardan ev fiyatlarını düşürecek öneri!

Ev alacaklar dikkat: Böyle bir fırsat gelmez!

Ev alacaklar dikkat! 'Ev alıyorum' derken dolandırılmayın!


Geri Dön