18 / 04 / 2024

Ev almak yerine emlak ofisi açın!

Ev almak yerine emlak ofisi açın!

TURYAP Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Yarsoy, gayrimenkul sektörünün gelişimine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yarsoy, 10 yıl öncesine kadar aileler çocuklarının emlakçı olmasını istemezken, şimdi emlak ofisi açtırdıklarını açıkladı.



Emlak pazarlama alanında 1985 yılında kurulan ilk yerli firma olan  TURYAP Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Yarsoy, açıklamalarda bulundu. 


Yarsoy, “12 yıl önce sektöre girdiğimde hoca sınıfa hanginiz çocuğunuzun emlakçı olmasını istersiniz? sorusunu sorduğunda hiç kimse el kaldırmadı” dedi ve şunları belirtti: “Bu durum beni çok sarstı. O zaman ben niye bu işe girdim diye düşündüm. Ancak artık geldiğimiz noktada aileler okulundan yeni mezun olmuş, mimar, mühendis, eczacı çocuklarını bize getirip emlak ofisi açtırmak istiyorlar.”


Emlağın giderek kazançlı bir meslek haline dönmesi ve markaların öne çıkması nedeniyle daha eğitimli insanları kendine çekmeye başladığını açıklayan Yarsoy, emlak işinin artık bir masa ve kasayla yapılacak bir iş olmaktan çıktığını vurguladı.


Yarsoy, “Aileler çocuklarını özel okullara yolluyorlar. 14 yıl boyunca yaklaşık 500 bin TL gibi bir servet ödüyorlar. 400 bin TL harcayarak da çocuklarına bir ev ve araba alıyorlar. Sonra aylık 2 bin TL’den bir işe sokuyorlar. Böylece çocuğumuzun hayatı kurtuldu diyorlar. Halbuki sisteme bir köle kazandırıyorlar” dedi. Yarsoy burada ailelere şu öneride bulunuyor: “Halbuki o ev parasının yarısı olan 150-200 bin lirasıyla çocuğa bir ofis açsalar çocuğun hayatını kurtaracaklar. Böylece harcadığı parayı bir kaç yılda zaten kazanacaklar'' şeklinde konuştu.


Emlak sektörünün bir başka artı tarafının krizlerden etkilenmemesi olduğunu vurgulayan Yarsoy, “Çünkü kriz demek servet devri demek. Krizde sıkışanlar gayrimenkullerini satarlar. Bundan dolayı yine bize gelecekleri için krizler etkilemiyor” ifadelerini kullandı.


Satış kampanyasıyla mevcuttta yurtiçinde 330 olan ofis sayısını 1 yılda 500’e çıkaracaklarını belirten Yarsoy, birinci el satışları için piyasadan yoğun talep aldıklarını ifade etti. Yarsoy, “Biz sözleşme yaparken, fiyatları doğru seviyeye getirip ondan sonra anlaşmamızı yapıyoruz. O yüzden satışımızı daha kolay yapıyoruz. Üç ayda 750 birinci el konutun satışını yaptık. Hali hazırda elimizde 800’e yakın birinci el konut var” dedi.


Yarsoy, bunun dışında Los Angeles, New Jersey, Amsterdam, Lüksemburg ve Barselona için de görüşmelerinin devam ettiğini açıklayarak Türk ya da yabancı alıcıların Türkiye’ye yönlendirdiklerini söyledi.



Dünya


Geri Dön