29 / 03 / 2024

Türkler ev almak için Yunanistan'a akın ediyor!

Türkler ev almak için Yunanistan'a akın ediyor!

Krizle boğuşan 'Komşu'da evler haraç mezat satışa çıktı. 50 bin euroluk konutlar 18 bin euroya kadar düşerken, fırsatı kaçırmak istemeyen Türkler ev almak için Yunanistan'a akın ediyor



Enflasyonun tırmandığı, maaşların düştüğü, vergilerin arttığı Yunanistan'da ev fiyatları dip yaptı. Yunanistan'da 5 yıldır süren ekonomik kriz ile ev fiyatları araba bedeline kadar düştü. Patronundan işçisine, memurundan esnafına borç batağındaki ülke, elindeki avucundakini yok pahasına satarak, krizden çıkmaya çalışıyor. Öyle ki; Yunanistan'da kriz öncesinde 50 bin euro olan evler şu an 18 bin euroya (54 bin liraya) alınabiliyor. Yunan emlakçılar da evler satılsın diye komisyon almayarak, alımı daha da ucuza getiriyor. Bu durum ise biraz parası olana fırsat sunuyor. Ev alarak tatilini 'Komşu'da geçirmek isteyen Türk vatandaşları, Yunanistan'a akın ediyor. Atina'daki kriz nedeniyle fiyatları düşen evlere birçok ülkeden de ilgi başladı. 


YOKSULU VURDU

Öte yandan, Yunanistan'da en zenginler ve en yoksullar arasındaki gelir uçurumu daha da arttı. OECD'nin 34 Avrupa ülkesinde gerçekleştirdiği araştırmaya göre, 2014'te en büyük eşitsizlik Yunanistan'da yaşandı, yoksullar daha yoksul, zenginler ise daha zengin oldu. Araştırmada, Yunanistan'da 2007'de yüzde 11 olan yoksulluk oranının 2014'te yüzde 32'ye yükseldiği, gayri safi milli hasılanın önemli bölümünü kontrolü altında tutan yüzde 2'lik oranın ise yüzde 10'a çıktığı vurgulandı.


Takvim 


Geri Dön