19 / 04 / 2024

Ev almayı düşünenlere 'düşük maliyetli konut kredisi' müjdesi!

Ev almayı düşünenlere 'düşük maliyetli konut kredisi' müjdesi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından orta gelir grubunu ev sahibi yapacak ucuz konut kredisi bugün devreye alınıyor. Kredi paketiyle, konutta, orta gelirlilere kira öder gibi ev sahibi olma imkanı sunulacak...



Hazine ve Maliye Bakanlığı, koronavirüs salgınının ekonomiye etkilerini bertaraf etmek için dört koldan mücadeleyi sürdürürken, normalleşme süreci için yeni destek paketi bugün devreye alınıyor. 

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre; orta gelir grubunu ev sahibi yapacak ucuz konut kredisinin de içinde bulunduğu Cumhuriyet tarihinin en büyük kredi paketi bugün açıklanıyor. Kamu bankalarının öncülüğündeki kampanya ile vatandaşların salgın döneminde rahat bir nefes alması sağlanacak. 

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı ürün paketinin ayrıntılarını ortak bültenle kamuoyuna açıklacak. Bakan Albayrak'ın ifadesiyle konutta, "Cumhuriyet tarihinin en uygun maliyetli, uzun vadeli" paketi sayesinde orta gelirliye kira öder gibi ev sahibi olma imkanı sağlanacak. Pakette, konutta düşük faizli, uzun vadeli kredi imkanı sunuluyor. 

ÜÇ AYAKLI PAKET

Koronavirüs salgını ile mücadele döneminde İstikrar Kalkanı Paketini devreye alarak 83 milyonu korumaya alan hükümet, yeni finans paketini de bugün yürülüğe alıyor. Kapsamı bir hayli geniş olan paket, "konut, sosyal ihtiyaçlar, tatil seyahat" olmak üzere üç ayaktan meydana geliyor. Paket, ihtiyaç sahibi vatandaşa, emekli, çalışan ve orta gelir grubuna yönelik olacak. Kamu bankaları ile bir süre ödemesiz, sonra uygun taksitler şeklinde ödemeli bir kredi desteği hedefleniyor. 

GERİ ÖDEMESİZ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, destek paketine ilişkin geçen hafta yaptığı açıklamada, "Sosyal ihtiyaç, finansman kredi destek paketleri olacak. Konut anlamında ülke tarihinin en uygun maliyetli, uzun vadeli, ödemesiz farklı paketlerimiz olacak. Turizme yönelik paketlerimiz olacak. Vergi, öteleme, kısmi çalışma gibi talepler oluyor. Bunlarla ilgili bazı adımlarımız olacak. Bu dinamik süreci hızlı şeklide yönetmemiz lazım" diye konuşmuştu.

Hükümetten ev almayı düşünenlere iyi haber!

Orta gelirlilere düşük maliyetli konut kredisi müjdesi!


Geri Dön