20 / 04 / 2024

Ev beyannamesi nasıl verilir?

Ev beyannamesi nasıl verilir?

Evini kiraya veren veya iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde satan kimseler, gelir vergisi kanunu kapsamında vergiye tabi tutuluyor. Peki iki vergi için de ev beyannamesi nasıl verilir?



Ev beyannamesi nasıl verilir?

Evini kiraya veren veya iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde satan kimseler, gelir vergisi kanunu kapsamında vergiye tabi tutuluyor.


Kira gelir vergisi ve değer artış kazancı vergisi için vergilendirme farklı şekilde yapılıyor. Ancak iki vergi için de aynı dönemde beyanname verilerek, aynı dönemde ödeme yapılıyor.


Vergi dairesinde verilen ev beyannamelerinden kira beyannamesi, internet üzerinden de önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi ile verilebiliyor.


Beyannameler, 25 Mart'a kadar veriliyor. Vergi ödemeleri ise Mart ve Temmuz ayları olmak üzere iki eşit taksit halinde yapılıyor.


Ancak; 23.03.2015 tarih ve VUK-72 / 2015 -2 sayılı Vergi Usul Kanunu Sirküleri uyarınca, gelir vergisi için beyanname verme süresi uzatıldı. Buna göre normal şartlarda 25 Mart 2015 tarihinde son bulacak beyannameler için son gün 31 Mart oldu.


Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerinin Verilme Süresinin Uzatılması:


25 Mart 2015 günü sonuna kadar verilmesi gereken 2014 takvim yılına ait Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerinin verilme süreleri 31 Mart 2015 Salı günü mesai saati bitimine kadar uzatılmıştır. Elektronik ortamda beyanname veren mükelleflerin, beyannamelerini gün sonuna kadar gönderebilmeleri mümkündür.


GMSİ beyannamelerinin ikametgahta alınması hizmeti!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön