25 / 04 / 2024

İnternetten kira geliri beyannamesi nasıl verilir?

İnternetten kira geliri beyannamesi nasıl verilir?

2013 yılı boyunca kira geliri elde eden vatandaşların 25 Mart'a kadar beyannamelerini vermeleri gerekiyor. Peki, internetten kira geliri beyannamesi nasıl verilir? İşte internetten kira beyanı verme işlemleri...



İnternetten kira geliri beyannamesi nasıl verilir?

2013 yılı boyunca kira geliri elde eden vatandaşların 25 Mart'a kadar beyannamelerini vermeleri gerekiyor. Beyannameler vergi dairesine gidilerek verilebildiği gibi, internet üzerinden de verilebiliyor. Peki, internetten kira geliri beyanı nasıl verilir?


İnternetten kira beyannamesi doldurma aşamalarına geçmeden önce, kimlerin beyanname vermelerinin gerektiğine açıklık getirelim.


2014 yılında ödenecek mesken kira gelir vergisi için istisna bedeli 3.200 TL olarak belirlendi. Bu bedelin üstünde kira geliri elde edenler, vergi mükellefi olarak kabul ediliyor ve beyanname vermeleri gerekiyor.


Buna karşın işyeri kiralamaları için ise istisna bedeli 26.000 TL olarak belirlendi. Bu bedelin üstünde kira geliri elde edenlerin yine aynı şekilde beyanname vermeleri şart.


İnternetten kira beyannamesi nasıl verilir?

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi ile vatandaşlar beyannamelerini verebiliyor.


Bu Sistem’i kullananların internet üzerinden beyannamesini onaylayıp göndermeleri halinde tekrar vergi dairesine gidilmesi gerek kalmıyor.


Hatalı beyanname..

Onaylayıp gönderilen beyannamede herhangi bir hata yapılması durumunda, bu hatayı düzeltme beyannamesi ile düzelterek tekrar sistem üzerinden gönderilebiliyor.


Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi zorunlu mu?


Geri Dön