29 / 03 / 2024

Ev geliştirme kredisi faiz oranları!

Ev geliştirme kredisi faiz oranları!

Ev sahipleri, ev ve bahçesinde yapacağı tadilat, yenileme ve dekorasyon ihtiyaçları masraflarını karşılamak için bankaların ev geliştirme kredileri kullanılabiliyor. Peki, ev geliştirme kredisi faiz oranları ne kadar?



Ev geliştirme kredisi faiz oranları!

Ev sahipleri, ev ve bahçesinde yapacağı tadilat, yenileme ve dekorasyon ihtiyaçları masraflarını karşılamak için bankaların ev geliştirme kredileri kullanılabiliyor.


Her bankanın farklı ev geliştirme kredi paketi bulunuyor.  Evde ya da bahçede planladığınız tüm değişiklikler için mimarlar ile görüşülüyor. Planlanan mimari değişiklikler karşılığında ödenmesi gereken tutar, anlaşılan banka tarafından ödeniyor. Peki, ev geliştirme kredisi faiz oranları ne kadar?


Ev geliştirme kredisi faiz oranları ne kadar?

Örneğin X bankasında 12 aylık vadede yüzde 0,87 faiz oran uygulanırken, bir başka Y bankasında 12 aylık vade için yüzde 1.25 oranında faiz uygulanıyor.


Ev geliştirme kredisinde kimi bankalar en fazla 36 ay vade sunarken, kimi bankalar ise tüketicilerine taksitlerini 60 ay vadede ödeme imkanı veriyor.


Örnek..

Akbank ev geliştirme kredisi

18 yaşından büyük, risk ve istihbaratında herhangi bir olumsuzluğu bulunmayan ve gelirini belgeleyen herkes bu krediden yararlanabiliyor.


Kredinin taksiti, hane halkı aylık ortalama gelirinin (kişinin ve eşinin toplam geliri) %50’sini geçmemelidir. Kredi hayat sigortası yaptırılır.


* Söz konusu ev geliştirme kredisi şartları bağlayıcı olmayıp, banka tarafından değiştirilebilir.


Ev geliştirme kredisi nedir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön