25 / 04 / 2024

Ev kredisi mi tasarruf yöntemleri mi daha mantıklı?

Ev kredisi mi tasarruf yöntemleri mi daha mantıklı?

Ev almak isteyenler, ''Ev kredisi mi tasarruf yöntemleri mi?'' sorusunun yanıtını merak ediyor. Gelir durumunuz iyi ve hiçbir harcamanızdan kısmak istemiyorsanız, almak istediğiniz evi konut kredisi olanakları ile satın alabilirsiniz. 



Kimi parası olduğu için yatırım amaçlı kimi ise kiradan kurtulmak için ev almak istiyor. Doğal olarak yatırım için 
Ev sahibi olmak isteği de kişiye göre farklılık gösterebiliyor.  Ev alan diğerine göre, ekonomik açıdan daha rahat hareket edebiliyor.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; ev almak için yıllar boyunca ödediği kiradan muzdarip olan kişi ise, kira ödemekten belli bir birikimi sağlayamadığından, kısıtlı olanaklarla ve bazı tasarruf yöntemleri ile ev sahibi olmayı tercih ediyor. Ev sahibi olmak sosyal hayatta ne kadar önemli bir statü ise, kişiyi ev kirası ödemekten kurtardığı için bir o kadar önemli bir yatırım aracı oluyor. Eskiden, ev sahibi olmak için çalışıp biriktirip ev satın alma şansınız bulunuyordu. Kız istemeye gidene, ilk başta evi olup olmadığı sorulurdu. Kısacası ev, her dönemde aile için yarına dair güvenc oluyor. Hastalıkta veya işsiz kaldığınızda, kira parası derdiniz olmaz ve ev sahibi ile karşı karşıya gelmezsiniz. Evden çıkarılma kaygınız da olmaz.

EV KREDİSİ Mİ TASARRUF YÖNTEMLERİ Mİ DAHA AVANTAJLI?

Ev almak önemli; yaşadığınız kent veya ülke değişse de ev sahibi olabiliyorsunuz. Olumsuz ekonomik koşullar karşısında dar bütçeli çoğu insan bu kaygılar nedeniyle kendi ihtiyacını karşılayacak mütevazı da olsa, ev sahibi olmak istiyor. Bankaların sağladığı konut kredisini almaya, alsa da ödemeye ekonomik durumu elvermeyen çoğu kişi taksitle ev almak istemektedir. Çünkü bankaların sağladığı konut kredilerine işletilen faiz ve diğer masraflarda kredi tutarına eklendiğinde, epeyi bir yekûn tutuyor. Bu nedenle, ev almak için herkes konut kredisi kullanmak istemeyebiliyor. Bankadan konut kredisi kullanmayanların son yıllarda ilgi gösterdiği farklı ev edinme yöntemleri mevcut. Tasarruf AŞ’de bu anlamda ev, araba veya arsa alacak olanlara finansal destek sağlıyor.

TASARRUF İLE KİRADAN KURTULMAK

Kiradan kurtularak kendi evinde oturmak ve evim evim canım evim demek isteyen birçok insan Tasarruf AŞ’nin ödeme kolaylıkları ve cazip kampanyalarından yararlanıyor. Burada temel yöntem aylık harcamalarınızdan tasarruf ederek birikim sağlanıyor. Tasarruf edip sağlanacak birikimle ev almak mümkün mü diye merak edenler olabilir, evet Tasarruf AŞ İle bu mümkün oluyor. Öncelikle bu konuda bilgi sahibi olmak ve istikrar gerekiyor. Nerelerden nasıl tasarruf edileceği kadar, tasarrufun sürekliliği de çok önemli bir detay oluyor. Tasarrufa dayalı faizsiz ev alma konusunda karar verildiğinde ilk yapılması gereken aylık harcamalardan tasarrufla birikim yapılabiliyor.

TASARRUF ÖNEMLİ KURAL!

Tasarruf Önemli Kural; tasarrufa dayalı peşinatsız almak isteyenler her ay harcamalarından gereksiz ve abartılı olanları eleyecek veya düşecek. Mesela, faturalı aylık harcamalar arasında bulunan su, elektrik, doğal gaz ve telefon harcamalarının azaltıması gerekiyor. Gıda ve giyecek harcamalarında gereksiz harcamaların düşmesiyle her ay birikim yapılabiliyor. Sağlanacak birikim ile faizsiz ev kredisi olanağı ile ev sahibi olmak isteyen birçok kişi bu hayalini gerçeğe dönüştürüyor. Tasarrufla ev almak isteyenlere, peşinatsız ev alma ile kredisiz ev olanağı sunan Tasarruf AŞ, cazip ödeme kolaylıkları ve kampanyaları ile büyük ilgi görüyor. Faizsiz konut almak isteyen herkes bir an önce tasarruf yapma kararı alıyor ve kolayca kendi evinin sahibi oluyor.


Geri Dön