24 / 04 / 2024

Ev parasının yüzde 15'i devletten!

Ev parasının yüzde 15'i devletten!

Hükümetten bir müjdeli haberde konut için geldi. Ev almak için bankada hesap açtıran vatandaş ne kadar para biriktirmişse devlet yüzde 15 katkıda bulunacak. Ev parasının yüzde 15'i devletten gelecek.



Devletin ev almak isteyenlere yapacağı katkıdan yararlanabilmek için, banka hesabının konut almak amacıyla açılmış olması gerekiyor. 

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Ankara'da gerçekleştirilen İnşaat Sektörü Zirvesi'nde sektör temsilcilerine hitap etti. Davutoğlu burada yaptığı konuşmada konut sektörüyle ilgili önemli açıklamalarda bulunarak bir müjde verdi. Davutoğlu şöyle konuştu: 


TASARRUF TEŞVİK EDİLECEK 


"Konut edindirme esnasında konutun yüzde 25 peşinatını biriktiren vatandaşa devlet yüzde 15 katkı verecek. 'Ben konut almak için para biriktiriyorum' diyen bir vatandaşa biriktirdiği paranın yüzde 15'i kadar devlet katkı sağlayacak. Örneğin bankadaki bir hesapta 3 yılda. 5 yılda ne kadar biriktirdiyse konut almak istediğinde devlet ona yüzde 15 katkı sağlayacak. Katkının şartı, konut almak için açılan bir hesap olması. 

Mesela vatandaş 50 bin lira biriktirdiyse devlet yüzde 15 katkı sağlayacak. Böylece peşinatlarda yatırılacak tasarrufu da teşvik anlamında bir mahiyet taşıyacak." 


RANT VERGİSİ DEĞİL 


Konuşmasında İmar Yasasıyla ilgili polemiklere de değinen Davutoğlu, "İmar Yasası kesinlikle bir rant vergisi değildir. 1 lerhangi bir yerde bir arazi, bir mülk edinmiş olan vatandaşımızın ya da şirketimizin zamanla orada kazandığı değerin vergilendirilmesi değildir. İmar planı geçmişse imar planı dolayısıyla yeni yapılaşma hiç olmamışsa zaten bir şey söz konusu değildir. İmar planı geçtikten sonraki herhangi bir değer artışından vergi alınması kesinlikle değildir" dedi. 


Güneş


Geri Dön