19 / 04 / 2024

Ev sahibi olmak isteyen emeklilere konut kredisi fırsatı!

Ev sahibi olmak isteyen emeklilere konut kredisi fırsatı!

Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaş ev sahibi olmak istiyor. Kamu ve özel bankalar da ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara özel düşük faizli konut kredisi kampanyaları sunuyor.



Ev sahibi olmak isteyen emeklilere bankalardan müjde geldi. Takvim'de yer alan habere göre; özel ve kamu bankaları ev almak isteyen vatandaşlara özel düşük faizli konut kredisi imkanı sunuyor. Peki, emeklilere özel sunulan bu kampanyanın şartları neler? İşte başvuru şartları...

Ziraat Bankası, Konut Ürün Paketi ismiyle yüzde 1.37'lik faizle 120 aya varan ödeme olanağı sunuyor. Mart ayında rakam yüzde 1.39 seviyesindeydi. Bu ayki konut kredi faiz oranı 1.37 oldu. 

Son olarak Vakıfbank'ın konut kredisi ise, Sarı Panjur Konut Kredisi ismiyle yüzde 1.34'lük faiz, 120 ay ödeme olanağı ile müşterilerine en uygun faiz olanağını sunuyor. 

Ev sahibi olmak isteyen emeklilere konut kredisi fırsatı!

Söz konusu bankalardan konut kredisi almak isteyen vatandaşların bankalara bizzat başvuru yapması gerekiyor. Çünkü her banka farklı koşlları bulunuyor.

Konut kredisi nedir?

Konut almak için kullanılmak amacıyla konutun ipoteği alınarak veya satış vaadi sözleşmesine bağlı olarak garantörlü/iyi niyet mektubu verilen kredilere verilen isimdir. 

Ek olarak mevcut konut kredisi borcunun daha uygun faiz ve vade koşulları ile güncelleştirilmesinş sağlamak üzere başka bir bankaya geçerek Konut Kredisi kullanılabilir Bu krediler Konut Kredisi Borç Transferi ve Yeniden Yapılandırma Kredisi olarak da bilinen Refinansman Kredileridir.

Emekliye verilen konut kredisi şartları neler?

Maaşın yüzde 70 oranını aylık taksitlerin aşmaması,

Maaş durumuna göre başka bankadan kredi borcu alınmaması,

Bankanın belirlediği yaştan büyük olunmaması.

Ziraat Bankası'ndan emekliye özel konut kredisi!


Geri Dön